top of page

Word jij ook wel eens uitgedaagd?

Bijgewerkt op: 5 dec. 2020


Uitdagingen, groot of klein, we krijgen er allemaal mee te maken. De manier waarop jij er naar kijkt, er mee omgaat, bepaalt hoe jij er doorheen gaat. Zie je die uitdagingen als onoverkomelijke problemen? Of zie je ze als energie die naar je toekomt om jouw lessen te kunnen leren?


Momenteel ben ik bezig aan een project wat me af en toe voor een uitdaging stelt. Ook in het dagelijkse leven komen er “problemen” op mijn pad die ik liever kwijt dan rijk ben.

Enkele jaren geleden zou ik in paniek geschoten zijn, zou stress de overhand gehaald hebben. Nu weet ik dat het een energie is die mij iets komt tonen. Iets op een dieperliggend niveau. Iets wat ik er op het eerste moment niet in zie maar als ik er dieper naar kijk, zie ik wat er gaande is, kan ik het grotere geheel zien. Zie ik dat die uitdagingen iets zijn wat al meermaals voorkwam. In een andere vorm weliswaar maar toch gaat het over hetzelfde… Nu is het tijd om daar naar te kijken. Wat wil die energie mij vertellen?

Als er iets voorbij komt waarvan ik denk “Oooh nee” dan weet ik dat ik voor een les sta en zeg tegen mezelf: “Haal een paar keer diep adem, zak in je lichaam. Voel wat het met je doet. Voel de beleving in je lichaam. Wat beweegt daar allemaal? Wat komt naar boven? Welke gedachten? Welke emoties?” Dat zijn allemaal wegwijzers die me tonen, kijk daar eens diep naar. Voel eens wat dat met je doet.

Open je hele lichaam en open vooral die innerlijke oren. Wat hoor je als jij je open stelt? Dat “horen” kan betrekking hebben woorden, op iets wat je leest, op iets wat je ziet maar ook op iets wat je voelt in jouw lichaam. Het kunnen ook gedachten zijn die naar boven komen. Het kan in allerlei vormen naar je toekomen.

Stel je open voor alle hulp die voor jou voor handen is. Hulp van mensen rondom jou, die jou hun belevingen vertellen, die met jou resoneren, waar jij iets aan hebt. Maar ook hulp van bovenaf. Die wezens zijn er voor jou, ze willen niets liever dan je helpen. Jij moet wel eerst aangeven dat je hulp wilt. Je mag hun hulp vragen en je openstellen voor hun antwoord. Ook als dat niet het antwoord is wat jij verwacht want misschien is dat net waarom jij steeds dezelfde “problemen" tegenkomt. Jij wil nog controle, jij wil het op jouw manier oplossen. Kijk eens in het verleden, je hebt het op jouw manier gedaan en toch komen steeds dezelfde problemen naar je toe of worden die problemen net iets zwaarder. Dan denk je dat het moeilijker wordt om te dragen. Die energie die aan je trekt wordt intenser omdat je écht zou kijken naar wat er toe doet, naar wat diep in je speelt (en dat jij al zo lang verstopt hebt).


Uitdagingen van mensen kunnen op verschillende niveaus liggen. Bij sommige mensen ligt de uitdaging op gezondheid, bij anderen op werk of op relaties…

Momenteel zitten we in een periode waar oude energie heel hard aan ons trekt. Het is tijd om die oude energie te voelen voor wat ze is. Ze volledig toe te laten. Want ja, ook dat zijn stukjes van jou. Het moment dat je ook die minder mooie stukken aanvaardt en omarmt dan groeit die liefde voor jezelf weer een beetje, dan sta je weer iets sterker in het leven. Elke uitdaging leert je weer iets over jeZelf. Als jij echt naar de energie van de uitdaging durft te kijken kom je weer een beetje dichter bij jeZelf.

Denk niet als die uitdaging overwonnen is, dan ben ik er. Het Leven is een weg; een weg om steeds verder op te stappen. Steeds komen er dingetjes naar boven waar jij mag naar kijken. Die zijn er alleen maar om jou nog krachtiger, nog sterker, nog liefdevoller te maken.

Volgende keer als er een uitdaging voorbij komt, adem een paar keer diep. Voel wat ze jou wil vertellen. Ga geen oplossingen “bedenken”, laat het eerst even zakken en zie dan welke oplossingen naar je toekomen.

Ik wens jou een week waarin je de uitdagingen kunt zien voor wat ze zijn, waarin je durft te zakken in jouw lichaam en steeds dichter naar jeZelf mag groeien. Een week waarin je oude energie mag loslaten zodat het nieuwe naar je toe mag komen…

Warme knuffel

Gudrun


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page