top of page

Hoe diepgeworteld zijn jouw overtuigingen?


Overtuigingen, als je durft te kijken zie je dat je er heel wat hebt. Sommige ondersteunen jou, andere belemmeren jou. 


Overtuigingen kan je uit eigen ervaringen hebben vastgezet, je kan ze hebben opgepikt uit het collectieve, je kan ze hebben overgenomen uit jouw opvoeding, weggestopte emoties kunnen ze naar boven brengen … Onbewust komen ze jouw systeem binnen en na een tijdje ga je zelfs denken dat het jouw overtuiging is. Je neemt het voor waar aan…


Als een overtuiging naar boven komt, bij een persoon, tijdens een gesprek, bij gezochte oplossingen, bij een trigger, bij een activiteit, … kijk dan eens of die overtuiging jou ondersteunt of eerder belemmert. Past die overtuiging nog wel bij de persoon die jij nu bent? Of heb je daar nu diep van binnen een heel andere visie op (en vind je het moeilijk om die nu toe te laten/te delen)? 


Als je heel eerlijk bent met jezelf, zal je merken dat niet elke overtuiging die je hebt ‘waar’ is… maar soms kan je zo overtuigd zijn dat je het niet kan zien.

Ben jij bereid om te luisteren met een open mind naar de visie van iemand anders (ook al staat die lijnrecht tegenover jouw visie), zonder te onderbreken maar wel voelen wat er in jou wordt aangeraakt. Ben jij bereid om jouw visie eventueel bij te schaven of zelfs geheel om te gooien als je dat diep van binnen voelt (zonder je vragen te stellen hoe een ander daarop zal reageren).


Heel vaak zoeken we ook steun bij mensen die dezelfde overtuiging delen, dat lijkt makkelijker. Je kan ook de uitdaging aangaan en iemand met een geheel andere overtuiging eens zijn ‘zegje’ laten doen. Blijft jouw overtuiging dan nog overeind? Blijf jij koppig bij jouw visie of laat je je raken?


Waar ben jij van overtuigd? Is die overtuiging ondersteunend? Klopt ze nog voor jou? ‘huiswerk :)’


Heb het goed!!!


Warme knuffel

Gudrun


foto: onbekend

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Diep voelen

Comments


bottom of page