"Yoga is een ontdekkingsreis in jezelf."

Gudrun Planckaert

Kinderyoga op school

 

Kinderen krijgen de ruimte om zelfvertrouwen en ontspanning te ervaren. Ze worden aan de hand van een thema meegenomen om in contact te komen met zichzelf en elkaar. De lessen kenmerken zich door een afwisseling van dynamische bewegingen en ontspanning. Verrassend simpel maar zeer doeltreffend en vooral… erg leuk!

 

Enkele positieve effecten van kinderyoga.

 

  • Bewustwording van ademhaling

  • Ontwikkelen van zintuigen 

  • Beter leren ontspannen

  • Bevordert fantasie en creativiteit

  • Kinderen leren zichzelf en anderen te respecteren zoals ze zijn

  • Stimuleert lichaam en geest

  • Verhoogt de concentratie

 

 

Wat kan ik voor uw school betekenen?

Graag wil ik de kinderen en hun leerkrachten op uw school laten ervaren wat yoga is en wat het met hen doet. Ik bied een kinderyoga workshop aan op sportdagen, ter vervanging van een gymles of ter kennismaking. Aan de hand van een verhaal maken de kinderen op een speelse manier kennis met yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, meditatie(s) en speelse massage.

Dit aanbod geldt voor kinderen vanaf de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar. Om de kinderen maximaal te kunnen begeleiden is de grootte van de groep beperkt tot één klas per keer (groep kan natuurlijk ook opgesplitst worden).

Tieneryoga op school 

Deze vorm van yoga helpt de jonge tiener bij het opbouwen van zelfvertrouwen, een positief zelfbeeld, zelfbeheersing, concentratie en uithoudingsvermogen. Het stimuleert hen om hun grenzen te ontdekken en weerbaarder te worden. Er wordt ook gewerkt aan flexibiliteit, balans en kracht.

 

De lessen zijn afwisselend, we werken de ene keer op het uithoudingsvermogen en kracht en de andere keer op evenwichtigheid en zachtheid naar jezelf toe.

Tiener Yoga gaat vooral over het ontdekken/verkennen van jouw eigen grenzen. Op die manier leer je je lichaam en je eigen ik beter kennen waardoor je sterker in het dagelijkse leven staat.