top of page
IMG_9982.JPG

Yoga is bewustzijn in

beweging 

Betekenis en effect van Raja Yoga 

 

Raja yoga is voor mensen die stappen willen zetten op hun spirituele pad. Door middel van meditatie, ademhaling en houdingen maak je de reis naar binnen. Raja yoga is zoveel meer dan een reeks houdingen die je afwerkt op je yogamat. Het is een levensstijl.

 

De houdingen zijn niet het doel op zich maar wel een middel om dichtbij jezelf te komen, om te voelen wie jij werkelijk bent. Om te zien wat jij hier op aarde mag neerzetten. Het gaat niet over hoe ver je komt in de houding, over hoe lenig jij bent, over de moeilijkheidsgraad in de asana’s. Het gaat wel over wat voel jij in jouw lichaam als je in de houding bent. Welke gedachten, welke emoties komen er naar boven en kan je die observeren zonder oordeel naar jezelf en de ander toe?

 

Yoga begint het moment dat je de mat afstapt. Hoe ga jij om met uitdagingen? Hoe sta jij tegenover jouw medemens, tegenover elk levend wezen? Leef jij met een open hart en een open geest? Kan jij liefdevol communiceren wat er in jou omgaat, hoe jij je voelt zonder de ander verantwoordelijk te stellen voor jouw gevoel?

 

LOCATIE

Zaal Emmaus
(Rode stip op plattegrond)

Wevelgemstraat, 13
8930 Lauwe

bottom of page