top of page

De puzzelstukjes


Het leven wordt voorwaarts geleefd en achterwaarts begrepen (Sören Kierkegaard, Deens filosoof); Zoiets als connecting the dots, de puzzelstukjes van het leven samen leggen.


Elk stukje van de puzzel heeft zijn plaats in het geheel, hoewel je niet altijd ziet, begrijpt waar het stukje past en wat het in jouw leven doet. Soms lijkt het er helemaal niet bij te passen, de kleuren zijn anders, de vorm past op het eerste zicht niet, … Toch zie je later dat ook dit stukje een plaats heeft in jouw leven.


Het is misschien een stukje dat je onbewust niet wilde, iets wat je niet durfde voelen, een emotie die je ver weg gestopt had. Iets waar je op een eerder moment niets mee kon omdat je het niet geleerd hebt, niet zag, niet durfde… Wat het ook is, oordeel niet over jezelf of over het feit dat je het niet kon of durfde zien. Het is er nu om alsnog aan te kijken… Misschien op een manier die je liever anders zag en toch is het er nu op die manier. 


Ook dat puzzelstukje een plaats geven en niet vechten tegen de situatie, geeft je kracht; Kracht om verder aan jouw puzzel (jouw leven) te bouwen en elk stukje een waardevolle plaats te geven. Het is jouw puzzel, geef hem vorm, zoek de kleuren uit, … De juiste mensen om aan jouw puzzel te helpen bouwen, komen op het juiste moment op jouw pad. 


Open jouw armen om de aangeboden hulp te ontvangen. Samen bouwen aan de puzzel van het Leven!! In vreugde, soms in verdriet of boosheid maar vooral in dankbaarheid voor elke stukje, elke verbinding, elke aangeboden hand, elk luisterend oor, elke lach, elke traan…


Ik wens je een prachtige puzzel en heel veel mensen om aan jouw puzzel te helpen bouwen!!


Warme knuffel

Gudrun

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Diep voelen

Comments


bottom of page