top of page

Jouw lichaam reageert


Vaak merk ik op dat er nogal lukraak wordt omgegaan met voelen en emoties. Beide termen worden door elkaar gebruikt. In mijn beleving is er een verschil tussen voelen (gevoel) en emoties (gevoelens).

Emoties komen vanuit de persoonlijkheid en die worden getriggerd door oude pijn en gedachten. Een emotie wordt aangeraakt door iets wat gezegd of gedaan wordt of net niet gezegd of gedaan wordt. Emoties komen naar boven door triggers en raken een oude pijn, een pijn die eerder niet gevoeld werd en nu alsnog gezien en gevoeld wil worden. Dus eigenlijk om jou te helpen om die vastgezette emotie en/of pijn vloeibaar te maken…

Emoties die naar boven komen en echt gevoeld worden mogen door je lichaam heen stromen en laten dan vanzelf los. De geblokkeerde energie kan weer stromen. Als je in gedachten blijft hangen dan ervaar je emotie niet en maak je er verhalen rond. Zo blijf je rondcirkelen in emotie en pijn….

Emoties zijn niet goed of slecht op zich, ze zijn een boodschapper maar mogen wel vloeibaar zijn/worden. Ze komen voorbij, je doorvoelt ze en dan mogen ze weer gaan om te worden opgevolgd door een nieuwe emotie…

Jouw gevoel komt van iets diepers, iets hogers. Jouw voelen neem je waar in je ganse lichaam. Het vertelt jou waar je mag naar luisteren. Luisteren naar jouw lichaam, naar het gefluister van jouw ziel, jouw hogere Zelf, dat jou via het voelen, boodschappen doorgeeft. Je bent volledig aanwezig in je lichaam en bij je ervaring van het moment. Hoe stiller je het maakt in jeZelf, ook al is er rondom jou een oorverdovend lawaai, hoe makkelijker je de ruis op de lijn met je hogere Zelf doorbreekt. Als de ruis verdwijnt, brengt het voelen je steeds vaker naar het voor jou ‘juiste’ pad. Het helpt je ook jouw bewustZijn te verhogen en zo vaker bewust te zijn van jouw voelen, jouw weten. Zo ga je niet overhaast iets doen maar handelen vanuit Zijn.

Wens je een vloeibare week waarin je volledig aanwezig kan Zijn ✨

warme knuffel

Gudrun


69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page