top of page

Open ruimte


Enkele thema’s in mijn leven lijken steeds weer op te doemen. Het is iets ouds, iets wat mijn ziel al eeuwenlang meedraagt.

Het wordt tijd om het nu écht aan te kijken. Tijd om het te doorbreken en te transformeren naar iets ‘hogers’. Niet oppervlakkig en vanuit de verte even gluren maar dichtbij mezelf en in de diepte voelen wat er speelt. Het moment dat ik dit beslis voor mezelf, komt het universum in actie en gebeuren er intense maar ook hele mooie dingen…

Eén thema speelt sterk op de laatste weken en brengt me bij oude pijn en verdriet. Ook de voorbije week werd het intens aangeraakt. Het mooie is dat de persoon die dan bij me was en dat thema momenteel enorm triggert voor me zat. We zaten letterlijk in een open ruimte voor elkaar in het gras. Enkele woorden in het gesprek raakten mij, diepe pijn beroerde me. Ik voelde het in mijn hele lichaam trillen, kreeg het warm en had moeite om te ademen, tranen stroomden over mijn wangen.

Zelf deed ik niets om het tegen te houden en ook voor mijn gesprekspartner mocht dit er zijn. Meer nog hij schiep een open ruimte zodat ik helemaal kon opgaan in mijn ervaring. Hij probeerde het niet te stoppen, greep niet in, probeerde niets te veranderen. Het mocht er allemaal zijn. Hij vertrouwde op mijn intuïtie, kracht en wijsheid dat ik hier mooi door kon navigeren. Het voelde veilig om toe te laten wat er was, om het te omarmen, ook al was het heftig en intens.

Toen het bij mij iets rustiger werd, legde hij zijn handen op mijn voeten en gaf me de kans om te vertellen wat ik kwijt wou. Veel moest dat niet zijn want doordat ik mijn pijn toeliet, kon hij ook zijn pijn toelaten en vond er heling plaats bij ons allebei. Prachtig in zijn intensiteit. In het niet willen grijpen, niets willen veranderen vond een betoverende verandering plaats.

Verbinding, reageren vanuit Liefde en je eigen ego er buiten houden scheppen die open ruimte. Je hoeft niets te doen, vanuit je eigen Zijn, ondersteun je de ander.

Wens je ruimte om te mogen Zijn, liefde om jezelf te omarmen en de vrijheid om jouw leven te leiden in volle verbinding met jeZelf en de ander.

Warme knuffel

Gudrun
30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page