top of page

Je hebt het altijd al geweten


Een weten dat niet vanuit het ego komt, een weten dat je niet wordt verteld door de buitenwereld, een weten dat niet wordt overspoeld door collectieve angst. Nee, een weten dat diep van binnen zit, een weten dat vanuit de Bron, jouw ziel, iets hogers, iets diepers in jou komt…

Dat weten is er altijd, weet dat jij het ook heel vaak hoor, voelt maar het ook heel vaak naast je neerlegt. Uit angst voor verandering, uit angst voor wat de mensen gaan denken of zeggen, uit angst dat je als vreemd aanzien zou worden, uit angst er niet meer bij te horen, uit angst … (vul zelf maar in)

Als ik even terug kijk naar situaties waarin ik een zogezegde “verkeerde” (en wat is verkeerd? Waarschijnlijk had ik ook die les nodig) beslissing heb genomen. Hoe vaak kon ik nadien niet zeggen, “ik wist het”.

Die stem had me gewaarschuwd, had me verteld het niet te doen.

Omdat dat stemmetje niet zo luid klinkt als de stem van mijn ego.

Omdat het stemmetje mij tot niets dwingt.

Omdat dat stemmetje zacht is.

Omdat ik bang was voor de consequenties van de buitenwereld, lette (luisterde) ik niet altijd op (naar) dat stemmetje.

En toch heb ik gemerkt dat het goed is om naar dat stemmetje of mag ik zeggen die stem, te luisteren. Want uiteindelijk is het die stem die je naar jouw bestemming brengt, die ervoor zorgt dat jij mag thuiskomen in jeZelf. Die stem die weet wat goed voor je is. Die stem die weet waar jij naartoe mag… Misschien is het nu tijd om vaker stil te zijn zodat je die stem kan horen. Zodat je echt weet, voelt wat jij mag doen. Door de angst van de buitenwereld, door de angst van afwijzing heen. Want weet als er één deur dicht gaat, er een andere deur zich voor je opent. Een deur die nu misschien beter bij je past. Weet dat als jij dat stemmetje naast je neerlegt dat jij dan genoegens neemt met de kruimels terwijl het hele brood ter beschikking is.

In eerste instantie is het niet altijd duidelijk waarom je bepaalde stappen wel of niet mag nemen. Waarom je bepaalde stappen net nu mag nemen. Vertrouw op wat die stem jou ingeeft en het wordt steeds helderder. Het wordt vanzelf duidelijk waar je naartoe wordt gebracht. In ieder geval steeds dichter bij de Bron, steeds dichter bij de mooiste versie van jeZelf.

Er zit zoveel moois in jou, verberg het niet langer. Toon jezelf aan de buitenwereld, wees lief en aardig voor jezelf. Oordeel niet en kom in je kracht. Voel de Liefde door je heen bewegen, laat jouw energie stromen en Leef zoals het voor jou bedoeld is!!!

Ja, diep van binnen weet je het…

Ik wens je een fantastische week met mooie zielen om je heen. Een week waarin je even mag ont-moeten. Een week waarin je gehoor heeft aan die diepe stem in jou…

Warme knuffel

Gudrun70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page