top of page

Het gaat over jou...In de yogalessen komen sommige houdingen wekelijks terug (afgewisseld met andere houdingen). Zo is het ook als je gaat fietsen, de beweging is telkens dezelfde, het tempo verspilt soms. Wandelen, zwemmen, lopen, … de beweging is telkens dezelfde.

Het gaat niet over de houding of de beweging, het gaat over jou!!

Wat voel je tijdens een yogahouding, welke beleving voel je in jouw lichaam?

Bij elke subtiele beweging reageert jouw lichaam. De kunst is om die beweging te leren voelen, jouw lichaam écht te ervaren. Wat gebeurt er bij een kleine beweging naar links of rechts, als je je lichaam iets verder naar achter of naar voor verplaatst. Wat gebeurt er in jouw lichaam, wat gebeurt er in jouw geest? Welke gewaarwording heb je?

En als je volgende keer dezelfde beweging doet dan gebeurt er weer iets anders in jouw lichaam. De beweging blijft dezelfde, jouw beleving is anders. Zo kom je uit je hoofd in je lichaam. Je wordt geraakt door een subtiele beweging van jouw lichaam. Durf/kan jij je laten raken door elke gewaarwording in jouw lichaam? Bewust voelen wat er gebeurt, geen oordeel of een willen dat het anders is. Acceptatie van wat zich voordoet.

Dan geef je ook jouw lichaam de kans om aan te geven waar het vast zit, waar je jouw aandacht op mag richten, waar je meer licht mag toelaten.

Ook dat is zorgen voor jeZelf!! Zo wordt jouw lichaam vloeibaarder, jouw gedachten worden vloeibaarder, jouw emoties kunnen beter stromen…

Je bent niet (alleen) jouw lichaam maar je mag het wel gewaarZijn en je er volledig van bewust Zijn. Jouw lichaam is wijs en vertelt je zoveeeel. Laat de magie van jouw lichaam, je leven binnen!!

En weet yoga begint eigenlijk pas als je de mat afstapt. Kan je het geleerde toepassen in jouw dagelijkse leven? Elke gewaarwording toelaten en er laten zijn… Vloeibaar Zijn en meestromen met wat is.

Ik wens jou een vloeibare week waarin je mee mag stromen in en op het Leven. Wat er is, is een gegeven, hoe jij ermee omgaat, dat mag je zelf beslissen.

Warme knuffel

Gudrun


65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page