top of page

De realiteit der dingen


We zien de dingen niet zoals ze zijn, we zien de dingen zoals wij zijn…

Hoe verder ik kom op mijn spirituele pad, hoe beter ik de realiteit van de dingen zie. Vanuit het aardse zie je drama, conflict, dingen die niet goed lopen. Vanuit het hogere heb je een andere kijk op de “dingen”, dan zie je de realiteit van de dingen. Dan zie je dat je bepaalde dingen voor waar hebt aangenomen, die helemaal niet waar zijn. Dan zie je dat er bepaalde mensen in je leven zijn die niet bij je passen maar die je toch nodig had om bepaalde dingen te kunnen zien. Vanuit die hogere energieën is het ook makkelijker om om te gaan met de realiteit.

Deze week kreeg ik een bericht waarbij er in eerste instantie heel veel ontgoocheling, pijn en verdriet los kwam. Er werd op mijn knopje gedrukt. Zodat ik even in angst schoot. Toen begon ik te denken (ja, ook ik stap nog regelmatig in die valkuil van denken). Ik probeerde te analyseren wat er allemaal in dat bericht stond, hoe ik dat moest interpreteren maar nog steeds vanuit die pijn en dat verdriet.

Toen heb ik de pijn en het verdriet helemaal toegelaten. Dan kwam ik bij die oude pijnstukken, die oude emoties en ging ik verder en dieper, zelfs tot bij de eerste keer dat ik die pijn voelde, het moment waar die pijn ontstaan is. Eens ik dat gezien had, kon ik dat stukje pijn weer loslaten. Daarna pas kon ik reageren vanuit mijn hart.

Als ik onmiddellijk had gereageerd vanuit die pijn, dan was ik in mijn drama gebleven. Dan had ik die pijn geprojecteerd op de ander. Dan had ik de ander verantwoordelijk gesteld voor mijn pijn, mijn verdriet.

Als alles gezakt is of toch voor een groot stuk, dan kan je echt vanuit je hart reageren. Dat geeft jou en de ander een totaal ander gevoel. Als jij vanuit pijn reageert, dan projecteer je jouw pijn op de ander en blijf je in die spiraal ronddraaien. Als je eerst de pijn onder ogen ziet, kom je makkelijker tot bij de ander en ga je in verbinding, in resonantie.

Kijk eens voor jezelf, hoe dikwijls reageer jij vanuit jouw pijn? Hoe dikwijls blijf jij in jouw pijn hangen en projecteer je die op de ander? Die ander is niet verantwoordelijk voor jouw pijn. Het is pijn die jij hebt opgeslagen, een pijn die nu gezien wil worden. De ander is slechts de aanleiding dat jij die pijn nu voelt. Durf helemaal in dat gevoel te gaan. En als het veilig voelt, kan je het ook aan de ander uiten maar niet vanuit jouw pijn of vanuit jouw drama. Wel vanuit verbinding, vanuit een delen met de ander wat er in jou omgaat. Zo leer je jezelf beter kennen en begrijpen. Zo leert de ander je steeds beter kennen en begrijpen.

We moeten onze ogen niet sluiten voor wat er is, we mogen zien wat de realiteit van de dingen is, zonder oordeel, zonder drama, zonder er nieuwe dingen aan toe te voegen, zonder extra verhaal. Alleen zien voor wat het is. Alles mag er zijn, elk gevoel mag er zijn. Niets is verkeerd of slecht. Het IS gewoon, jij mag het toelaten. Het wil gezien worden, durf jij er naar kijken? Als je de realiteit van de dingen durft te zien, ook die van de minder mooie dingen. Dan kom je steeds dichter bij wie je eigenlijk bent, diep van binnen. Dan kom je steeds dichter bij dat juweeltje dat jij in wezen bent.

Ga je mee op stap?

Ik wens je een klare kijk op de situaties in jouw leven, een ruime blik en mededogen voor jezelf en de ander. Ik wens je een week vol magische en liefdevolle momenten.

Warme knuffel

Gudrun


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page