top of page

Bewust-in-wording


Bewustwording is een woord dat je om de haverklap hoort, samen met ontwaken. Het lijkt wel “een verschijnsel” dat plots veel aandacht krijgt, een soort modewoord. Het is echter veel meer dan dat!!

Het is een proces van vallen en opstaan. Een proces eens je er aan begint, je meeneemt in een totaal andere wereld. Het is durven kijken, durven zien, de waarheid achter de waarheid voelen. Het is kijken naar wat je eerder niet zag, het is voelen wat er werkelijk in je omgaat, weten dat alles in je leven uiteindelijk op jezelf terugvalt. De ander is slechts een trigger, een spiegel voor wat in jou leeft. Jij mag de verantwoordelijkheid voor je eigen leven terug in handen nemen. Jij mag zien wat en wie jij aantrekt in jouw leven en vooral wat die energie jou wil vertellen.

Ik voelde al een tijd voor mezelf dat het zo niet langer kon. Ik was op zoek naar iets of iemand maar vond het niet direct tot ik in contact kwam met bewustwording (nu al vele jaren geleden). Bewust worden heeft mijn ogen geopend, ik begon te ontwaken uit een soort boze droom die toen ik erin leefde niet als een droom aanvoelde. Soms drukte het zo op mij dat ik niet was, niet kon zijn wie ik werkelijk ben.

In dat proces was het niet altijd even fijn als ik even in mijn eigen modder ploeterde. Als donkere stukken, schaduwkanten naar boven kwamen dan was ik soms liever gestopt. Maar eens je aan het ontwaken bent, lukt het je bijna niet meer om uit het proces te stappen. Net omdat je weet en voelt dat het goed is voor jou. Net omdat het zo belangrijk is dat die donkere stukken aan het licht komen.

Mijn leraar zegt “Wees gerust, je kent jezelf niet”. Dat heb ik inderdaad ondervonden en ondervind ik soms nog. Je kent stukken van jezelf, je kent de rollen die je speelt maar dat diepe Zelf, dat mooie stralende Zelf had ik weggestopt. Omdat ik als kind dacht (en soms nog eens denk) dat ik niet goed genoeg was, dat ik moest gehoorzamen en een flink meisje zijn, hard mijn best moest doen om iets te worden. Stilaan vergat ik wie ik was, welke gaven en talenten ik had. De wijsheid die ik had meegekregen (en die nog steeds in me zit) die schoof ik opzij om te volgen wat de buitenwereld me voorschreef.

Tot op een dag dat ik voelde dat het zo niet verder kon, dat er iets mocht veranderen. Die dag ligt nu al een hele tijd achter me. Nog steeds zijn er dagen (sporadisch) dat ik van mezelf denk “Waar ben ik mee bezig, wie denk ik wel dat ik ben?” En andere dagen weet ik dat ik het waard ben, dat ik helemaal mag Zijn wie ik diep van binnen ben. Dat ik mij mag openstellen en mag ontvangen wat voor mij is. Het universum is zo overvloedig, ik neem van niemand iets af door mijn stuk op te eisen (in positieve zin). Dat diepe hartsverlangen dat mag ik volgen. Alles wat er nog rond hangt, sluiers, verwachtingen, gedachten, … zijn egostukken. Stukken die me nog ergens willen tegen houden, ook dat wordt stuk voor stuk, beetje per beetje gezien en afgepeld. Het is een proces, waarin ik graag wil blijven gaan. Stappen blijven zetten naar nog meer bewustwording, naar nog meer meZelf, nog verder op mijn pad. Met Liefde en respect voor meZelf, met Liefde en respect voor de ander.

Nu is het een tijd dat niet alleen individuen aan het ontwaken zijn. Het is een tijd waar steeds meer mensen het pad van bewustwording kiezen.

Heb jij jouw keuze al gemaakt? Waarschijnlijk wel anders had je zover niet gelezen. Weet dat het niet altijd even fijn, niet altijd even makkelijk is maar dat het zó de moeite waard is. Jij bent het waard! Jij mag helemaal Zijn wie jij bent, diep van binnen. Jij mag dat mooie licht naar buiten stralen. Jij mag je hart openen en al jouw liefde de wereld insturen. Jij bent een prachtig, stralend wezen. Wees blij met jeZelf!!

Gun jezelf het mooiste Leven. Je doet het niet alleen voor jou, je doet het voor alle mensen die je voorgingen en voor alle mensen die na je komen. Als jij jouw mooiste Leven leeft, dan heeft de hele wereld daar baat bij!!

Ik gun jou een prachtige week waarin je dichter bij jeZelf komt, waarin je voelt wat jij hier te doen hebt. Een week waarin je helemaal mag Zijn. Beleef een mooie dag, 7 mooie dagen geven een prachtige week, 4 prachtige weken maken een fantastische maand, 12 prachtige maanden creëren een schitterend jaar. Hoe zou het zijn om jouw mooiste Leven te leven??

Warme knuffel

Gudrun
11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page