top of page

Woorden...


bron foto: onbekend


Woorden, ze kunnen vleiend, innemend, manipulerend, kwetsend, liefdevol zijn. Dat kan je ontdekken aan de manier waarop ze worden uitgesproken of geschreven. Maar vooral de energie achter de woorden is belangrijk, soms zie je die terug in lichaamshouding, gezichtsuitdrukking. Bij geschreven woorden kan je de energie lezen tussen de regels door en vooral je kan de woorden en de energie voelen… Hoe komen de woorden bij jou binnen?


Vroeger kon ik nogal geïntimideerd worden door woorden ook al waren ze heel lief bedoeld. Als ik woorden van iemand las, dan kon ik er echt bewondering voor hebben maar ook in een stuk van mezelf zakken dat de ander het zo mooi kon verwoorden, meestal dan met de gedachte dat de ander het beter kon dan ikzelf (ja toen zag ik mezelf niet voor wie/wat ik ben en waar ik toe in staat ben…)


Onlangs nog merkte ik dat iemand mooie woorden schreef die in eerste instantie kloppend waren. Door verder in te voelen kwam ik er achter dat de ander vleiend sprak omdat zij iets nodig had van mij. Dat voelde ik eigenlijk al bij de eerste keer lezen maar het drong pas helemaal door bij het volgende bericht, nadat ik een paar vragen stelde (net omdat ik de energie al voelde achter de woorden)…


Door de energie te voelen, te lezen kom je er achter of wat de ander jou vertelt ook werkelijk belichaamd is. Of het enkel mooie woorden zijn die ze ergens uit een boek (of van iemand anders) gehaald hebben. 


Laat je niet inpakken door woorden maar voel de energie, de vibe die er achter zit. Hebben de woorden voor jou een echte bijdrage, zijn ze voor jou van betekenis? Of wil de ander nog iets halen bij jou of jou (of zichzelf) iets bewijzen? Met een beetje oefenen kan je dit voelen in jouw lichaam.

Ga deze week maar voelen in je lijf welke impact woorden op je hebben en of je ze echt kan laten binnenkomen en door je heen kan laten stromen…


Heb een mooie week!!


Liefs

Gudrun40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page