top of page

Verandering: hoe ga jij ermee om?
Denk eens aan de tijd rond 1 januari. Hoeveel goede voornemens en veranderingen staan er dan niet op jouw lijstje? En hoeveel voer je er een maand verder nog uit?

Verandering is onvermijdelijk als je jezelf niet wil vastzetten.

Verandering brengt angst en twijfel met zich mee. Kan ik dat wel, ben ik daar wel sterk en krachtig genoeg voor, wat zal mijn omgeving daar niet van denken, wat moet ik daarvoor opgeven,… Die en vele andere vragen schieten ongetwijfeld door je hoofd.

Je vertrouwt niet genoeg op wat komen gaat. Je weet wat je nu hebt, je weet niet waar je naartoe gaat. Zolang je grond onder je voeten hebt (vergelijk het met pootje baden in zee) dan voel je je veilig. Eens je het diepe ingaat (open, volle zee) komt die onzekerheid en twijfel naar boven.

Als je voelt dat er iets in jou wil veranderen, dan komt dat van dieper. Het is de roep van je ziel die je toont dat het anders kan. Het ego komt naar boven om je tegen te houden, het ego houdt niet van verandering. Het heeft het liefst dat alles blijft zoals het is. De ziel echter weet waarvoor jij naar de aarde gekomen bent, welk doel jij hebt gekozen.

Zolang je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Als je niet aan je gewoontes en patronen verandert, dan verandert er ook wezenlijk niets… Elke verandering is in het begin een beetje onwennig, het is een beetje zoeken naar de juiste weg, misschien ook naar het juiste moment. Het is ook angsten overwinnen, de moed hebben om doorheen die angst te gaan. Het heeft ook een stuk met beheersing te maken, net die dingen doen die belangrijk zijn om die verandering teweeg te brengen. Je niet laten afleiden van jouw doel, jouw pad.

Een oplossing vind je niet in dezelfde vijver waar het probleem ontstaan is. Je zal in een andere vijver “moeten” vissen om tot een oplossing te komen.

Wie of wat houdt je tegen?

In mijn beleving is er maar één iemand die je tegenhoudt. Dat ben jij!

Dat gebeurt meestal heel onbewust, vanuit angst, vanuit oude patronen, vanuit twijfel, vanuit emoties die jou nog steeds de baas zijn. Je blijft tobben, je blijft nadenken over hoe het zou moeten, over hoe jij het zou willen maar komt niet echt tot actie.

Toch, kijk eens naar alle dingen in je leven die nu anders zijn dan één jaar, vijf jaar, tien jaar geleden. Dat zijn er vast een hoop want een mens verandert constant. Misschien ging je makkelijk door die kleine veranderingen, misschien ook makkelijk door die grote veranderingen omdat jij de beslissing had genomen om te veranderen. Eens je daadkrachtig die beslissing neemt dan is er hulp van boven, zij helpen je op de juiste weg, zij tonen je welk pad je mag gaan. Ze geven je antwoorden, ze helpen jou verder. Ze brengen je naar mensen die jou kunnen ondersteunen. Die jou al voor zijn gegaan in die verandering. Al die mensen kunnen een hulp voor je zijn maar uiteindelijk is er maar één persoon die die verandering kan teweeg brengen. Jij bent krachtig en sterk genoeg voor het doel dat je op aarde hebt gekozen. Je denken vertelt je misschien iets anders…

Ga maar geloven in jezelf, vertrouw op je eigen kracht. Je krijgt niets voorgeschoteld wat je niet aankan, je bent sterker dan je zelf denkt!!

Weet dat je niemand anders kan veranderen. Het is wel zo dat als jij verandert, de energie in en rondom jou verandert. Vanuit die energie gaan mensen rondom jou ook veranderen. Als jij verandert, verandert jouw omgeving met je mee.

De stem van jouw ziel

Voor mij helpen yoga en meditatie om naar binnen te keren om die stem van mijn ziel nog beter te horen. Het is niet altijd op de momenten dat ik yoga doe of mediteer dat die stem naar boven komt. Op die momenten maak ik wel contact met hogere energie. Dan zomaar ineens komt er een antwoord, zie ik nieuwe, creatieve oplossingen, komt er een nieuw idee naar boven, ontmoet ik iemand die me verder helpt, … Ik hoef er niet meer naar te zoeken, ik stel de vraag en vertrouw erop dat het antwoord komt. Misschien nu, misschien later maar het komt op de juiste tijd.

Geef jezelf die tijd en voel wat er in jou mag veranderen, wat er in jou wil veranderen. Stroom mee op wat het leven jou te bieden heeft en voel hoe jouw leven verandert.

Het leven leidt je naar verandering

Soms voel je dat dingen willen veranderen maar het lukt je niet om op dat moment de stappen te zetten naar verandering. Soms brengt het leven je dan in situaties waarin je niet anders kan dan veranderen. Je kan er nog een tijdje tegen vechten, je kan nog een tijdje de controle proberen vast te houden maar uiteindelijk kan je niet anders dan veranderen. Denk maar aan een scheiding, een ongeval, verlies van job, ziekte, …

Op die momenten kan je denken dat het leven jou niet gunstig gezind is, maar later blijkt dat dit net was wat je nodig had om tot verandering te komen. Op het eerste moment lijkt het onoverkomelijk en zwaar maar het kan zoveel groei en positieve verandering teweeg brengen. Uiteindelijk besluit jij nog altijd of je erin mee wil gaan. Je kan in het drama blijven hangen en dat is helemaal oké. Je kan ook de jas van slachtoffer van je afschudden en verder gaan op een heel ander pad. Aan jou de keuze…

Ik wens je een week vol nieuwe, creatieve ideeën, een week met hogere oplossingen, een week waarin duidelijk wordt wat er in jou wil veranderen. Een week waarin je de eerste, misschien aarzelende stappen richting verandering mag zetten. Een week waarin je steeds meer groeit richting de ware JIJ!

Warme knuffel

Gudrun


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page