top of page

Twijfel jij ook wel eens?


Ik was vroeger een grote twijfelaar. Dan ging het niet over welke broek trek ik vandaag aan? Neem ik die zwarte, de rode broek of toch ik liever een rok? Nee, dagenlang, wekenlang soms maandenlang kon ik nadenken over iets en toch niet tot een besluit komen.Buiten mezelf

Het twijfelen komt steeds minder voor, af en toe komt het nog eens de kop opsteken, zoals de afgelopen weken. Dan ben ik voor mezelf eens gaan onderzoeken: Hoe komt het dat ik twijfel? Waar komt die twijfel vandaan? Dan zie ik dat ik op zoek ben naar bevestiging en veiligheid buiten mezelf. Buiten mezelf vind ik die niet, niets of niemand kan mij dat geven. Ik mag het in mezelf vinden. Dieper kijken wat die twijfel mij precies wil vertellen, waar hij mij heen wil brengen…

Twijfel heeft voor mij ook met controle te maken. Dan wil ik de uitkomst van de dingen controleren, dan wil ik graag dat het gaat zoals ik het wil. Op momenten van twijfel gaat het niet zoals ik het wil… Ik mag die controle uit handen geven, controle is een illusie. Ik mag vertrouwen op de (goddelijke) stroom!!

Een teken

Soms vraag ik dan een teken, een signaal, een antwoord. Heel vaak komt het ook snel. Bijna onmiddellijk erna lees ik iets, hoor ik iets, komt er iets binnen wat de twijfel doet verminderen.

Ik weet ook als dat signaal, dat teken niet komt dat het dan voor mij een les is in geduld en vertrouwen. De antwoorden die komen vanuit mezelf, die komen als de tijd er rijp voor is. Die komen als ik mijn les heb geleerd. Ik hoef niet te zoeken, alleen maar de stroom te volgen.

Dan is het fijn om mensen om me heen te hebben die niet oordelen. Die mij begrijpen, die er voor me zijn. Zonder iets voor mij te willen oplossen, zonder (hun) antwoorden te willen geven. Mensen die me wel de juiste weg wijzen, ze zeggen me niet wat te vinden, ze tonen me wel waar te zoeken. Dat is fijn! Zo leer ik mezelf weer beter kennen, zo leer ik mezelf steeds meer te vertrouwen. Zo voel ik steeds meer welke weg ik mag gaan.

Wat doe jij als je twijfelt?

Ga je dan denken?

Als je in je hoofd blijft malen wordt die twijfel alleen maar groter. Dan gaat het niet meer over dat ene ding, dan voeg je er heel wat andere dingen bij. Verhalen uit het verleden, oude overtuigingen en denkpatronen…

Kijk eens of het lukt om te voelen? Om naar binnen te kijken en te zien wat daar leeft. Niet altijd even fijn, ook de “duistere” dingen willen gezien worden, wel meer dan de moeite waard. Zo word je steeds meer de persoon die je bedoeld bent om te zijn. Zo kan jij een bijdrage leveren aan je eigen leven maar ook aan de wereld.

Je bent een prachtig, uniek persoon. Daar hoef je niet aan te twijfelen. Jij bent krachtig en sterk, kijk maar eens wat er in het verleden al allemaal geweest is en waar jij doorging. Hoe jij er doorging, zie wat het leven jou heeft geleerd, wat het leven jou heeft gebracht.

Twijfel brengt je van je stuk, twijfel zorgt ervoor dat je nog meer gaat twijfelen. Misschien ga je zelfs aan jezelf twijfelen. Stap uit die cirkel, stap in jeZelf!

Ik wens je een week vol vertrouwen in wat er is en komen gaat. Een week waarin er mensen zijn die jou begrijpen, er voor jou zijn zonder de dingen voor jou te willen oplossen. Ik wens je een week vol magische, liefdevolle momenten in verbinding.

Warme knuffel

Gudrun13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page