top of page

Ragfijne spinsels


De tijd van het jaar waarin kleine spinnetjes overal webben weven, waar het hen uitkomt. Je kan het web verwijderen maar zolang de spinnetjes er blijven zitten, is er in een mum van tijd een nieuw web geweven…

Wat ik merk bij mezelf (en bij anderen) is dat er ook in mijn hoofd spinsel zijn. Ragfijne draden die zich met elkaar verbinden en mij in mijn hoofd laten zitten… noem het maar hersenspinsels. Ze komen er als het hen (en meestal mij niet) uitkomt. Spinnetjes in mijn hoofd… Dan kan ik spartelen als een vlieg die in het web terecht komt of ik kan stil observeren wat er gebeurt, zo geraak ik niet verstrikt in mij spinsels.

Gedachten, ik kan ze niet tegenhouden, wat ik wel kan doen is er niet in meegaan. Ze waarnemen als de observator, zien dat ze er zijn, ze niet weg willen en al helemaal niet wegduwen (vroeg of laat komen ze dan toch terug). Het toont me wel wat me bezig houdt en misschien zelfs wat er wil veranderen, innerlijk en in de uiterlijke omstandigheden.

Niets mis met gedachten zolang je er geen verhalen van maakt. Een gedachte die je meeneemt daar voeg je meestal nog wat dingen aan toe. Die dingen kunnen (minder leuke) herinneringen uit het verleden zijn, angsten naar de toekomst toe, vastgezette emoties, vastgeroeste overtuigingen, oude pijn, oordelen,… Die toevoegingen aan de gedachte zorgen ervoor dat je in verhalen en misschien zelfs in drama belandt. Dit geeft geen enkele meerwaarde, integendeel het haalt je uit je kracht.

De intense energieën rond de leeuwenpoort, de volle maan en nieuwe energie die nu voor jou ter beschikking is, helpt je om een andere koers te varen. De gedachten in jouw voordeel te gebruiken. Zie wat er is, voel wat er mag veranderen en neem mee wat je dient. Diep van binnen weet je wat je nodig hebt, wie je bent en waar je naartoe wil. Maak het stil in je en luister naar die stilte (ook al is er buiten jou een oorverdovend geraas), die brengt je zoveel meer dan al jouw hersenspinsels.

Het leven bestaat uit golfbewegingen, probeer je de golven te controleren of beweeg je mee?? Leer surfen op de golven van het leven, ze stilleggen kan niemand voor je doen…

Ik wens je een warme, liefdevolle week waarin creatieve gedachten jouw leven kleur mogen geven 🌈

Liefdevolle knuffel

Gudrun


70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page