top of page

Onrust


Voel jij ook onrust, stijfheid of spanning in jouw lijf?

Heb jij last van moeheid, slecht slapen, duizeligheid? Spelen je darmen op? Heb je griepachtige verschijnselen, pijn in spieren en gewrichten, voel je je lamlendig of ben je echt ziek?


Jouw lijf vertelt je om wat meer rust te nemen, om het wat rustiger aan te doen. Om even stil te zijn. De energie op aarde is sterk aan het veranderen. De oude energie trekt nog even aan je zodat er herinneringen, emoties die je hebt vast gezet, pijn waar je nog niet naar durfde te kijken, los kunnen komen. De nieuwe energie helpt je om die te zien, er écht naar te kijken zodat je ze kunt omarmen. Zo kan er ballast van je af vallen. Ballast die je al zo lang met je meedraagt. Ballast die jij al die tijd op je schouders voelt, ballast die jou het gevoel geeft dat jij er niet toe doet, dat jij niet belangrijk bent. Je bent stilaan gaan geloven dat het leven moeilijk is.


De nieuwe energie wil ook een nieuwe start met veel minder ballast. We zijn zo gewend aan ons oude leven, zijn ons erin gaan settelen en nu vinden we het moeilijk om dit te gaan veranderen. Meestal staan we niet te springen voor verandering, ook al is dat een verandering ten goede. We weten niet wat er op ons afkomt. Durf toch maar te vertrouwen dat waar je heen gaat beter is voor jou dan waar je in zit. Het universum staat achter jou, toont je waar je nog mag veranderen, zodat jouw hemel op aarde kan neerdalen. Ook al heb je het gevoel dat jouw hemel nu heel ver van jou verwijderd is, jij kan jouw hemel creëren. Het belangrijkste is dat je het kan toelaten, dat je het zelf gelooft.


Kan jij je openstellen voor het nieuwe?

Het is al voelbaar, eigenlijk ligt het zo voor het grijpen. Het enige wat jij mag doen, is je openstellen en het door je heen laten stromen. Zolang jij je afsluit, een muur optrekt, niet wil veranderen, zolang kan die nieuwe energie niet indalen bij jou.

Yoga, meditatie, alternatieve geneeswijzen kunnen jou helpen om je bewust te laten worden van die onrust in je lijf, om jouw gedachten wat tot rust te brengen. Een vol hoofd helpt niet om rust te creëren. Jouw gedachten springen dan alle kanten op. Voel eens heel bewust welke gedachten jou steunen en ga meer mee met die gedachten. Die creatieve gedachten die jou de weg wijzen, die vanuit je ziel, je diepste verlangen komen. Die mag je volgen. De andere, beperkende gedachten mag je voorbij laten drijven. Die brengen niets bij aan jouw leven.


Graag wil ik een oefening om je open te stellen, delen. Er zijn heel wat oefeningen en houdingen die kunnen helpen, deze helpt goed bij mij. Misschien kan jij er ook wat mee?

Ga stevig staan op de grond of op een yogamat (blote voeten). Je voeten op heupbreedte, goed in de mat gedrukt. Krachtig en toch ontspannen. Adem diep in terwijl je je armen op schouderhoogte opent, zover als voor jou mogelijk is. Eventueel kan jij zeggen waarvoor jij je opent. Als je het niet weet, zeg dan maar “Ik open mij voor de nieuwe energie”. Op een uitademhaling sla je je armen om je heen, je omarmt jezelf. Dan kan je ook zeggen “Ik hou van jou”, vermeld er eventueel jouw naam bij. Doe dat enkele keren na elkaar. In het begin voelt het misschien niet comfortabel. We zijn niet gewoon om onszelf te omarmen, we zijn niet gewoon om liefde aan onszelf te geven. Als jij deze oefening elke dag doet, dan voel je dat je meer en meer openstaat voor wie je bent, voor de nieuwe energie. Zo word je krachtiger en opener. Zo kan het nieuwe door je heen stromen.


De oude jij mag je loslaten, die kan je nu niet meer dienen. Verandering is een natuurlijk proces. Elke dag sterf je een beetje, om elke dag weer opnieuw geboren te worden. Als je daar tegen vecht, blijf je in het oude ronddraaien en toont jouw lichaam dat door spanningen en ziekte te creëren. Jouw lichaam is wijs. Luister naar wat het jou te vertellen heeft.


Ik wens je een week waarin je je kan openstellen, een week vol verbinding met jezelf en anderen. Een week waarin je het nieuwe kan toelaten en stappen richting de nieuwe jij durft te maken.


Warme knuf

Gudrun


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page