top of page

Jouw fundament


In “normale” tijden geef ik yoga en meditatie lessen waar ik mijn energie kan delen met mijn cursisten. Door het vele mediteren nu verhoogt ook mijn energie. Ik wou een andere manier vinden om die te delen. Ik wou iets doen door te Zijn voor mijn cursisten. Een vriend toonde mij de weg naar het delen/activeren van energie vanop afstand.

Eerst schrok ik er voor terug want op die manier had ik het nog niet gedaan. Het was wennen aan het idee maar het bleef aan me trekken. De tijd was/is rijp om het te delen. Omdat dit voor mij veilig aanvoelt ben ik begonnen met mijn cursisten en enkele mensen die ik ken. Mijn intentie was om energie te transmitten vanop afstand, door ruimte en tijdsbarrieres heen.

De avond zelf heb ik door meditatie mijn energie verhoogd en dan gekanaliseerd om een zuiver en open kanaal te zijn. Het voelde vrij intens aan. De mensen die deelnamen hebben het allemaal gevoeld elk op hun eigen manier, elk met hun eigen ervaringen. Zo fijn ook om bij elke deelnemer een andere energie te zien en te voelen. Een andere, nieuwe manier die zeker voor herhaling vatbaar is.

Alles is energie en energie is overal aanwezig. In de bomen, de bloemen, de mensen, in de ruimte rondom jou, in jou, … Als je je openstelt dan kan je die steeds beter voelen, waarnemen, beleven en ervaren.

Energie mag vrijelijk stromen. Soms zijn er blokkades, overtuigingen, pijn die dat vrij stromen tegen houden. Het kan helpen om in stilte te zitten om je bewust te worden van die blokkades. Zo kan je zien en aankijken wat je tegenhoudt. Zo leer je om te gaan met wat er is. Het leven is niet altijd rooskleurig, soms zijn er doornen op je pad. Ook met die mag je leren omgaan. Soms kom je dan bij pijn die is opgeslagen, bij emoties die gezien willen worden.


Je hoeft niet te vluchten, je hoeft niets wat te duwen, je hoeft ook niets te controleren. Je mag “vriendjes” worden met je emoties. Die in de ogen kijken en omarmen. Zo kom je steeds dichter bij wie jij bent, steeds dichter bij je ware kern, bij je bron. Volg de energie, vind “de dingen” in de energie en alles wat er tussen in staat, wordt blootgelegd, kan je zien en mag jij omarmen. Steeds weer opnieuw.

Niemand anders kan jouw fundament bouwen. Je kan wel “op zoek gaan” naar iemand die je toont hoe jij jouw eigen fundament kan bouwen. Iemand die je vanuit jouw eigenheid ondersteunt om een stevig fundament voor jezelf te bouwen. Zodat je van daaruit op eigen kracht verder kan.

Ik ben mijn leraar(s) dankbaar voor de ondersteuning bij het bouwen van mijn fundament. Nu dat stevig is, mag ik er een groots bouwwerk van maken.

Hebben jullie al stenen gelegd in jullie fundament? Of ben je vooral aan het afbreken? Het verleden geeft je inzicht in jouw bouwwerk. Door het terugblikken is voor mij duidelijk dat ik enorm gegroeid ben, dat ik met een andere kijk in de wereld sta. Ik zie nu ook helderder waar ik naartoe wil. Heb jij al de tijd genomen om even te reflecteren op het verleden? Om zonder erin rond te draaien te kijken wat/waar het jou heeft gebracht. Te zien waar je nu staat en te weten waar je naartoe wil?

Ik wens je een week waarin je naar binnen durft te kijken. Een week vol inzichten in jouw bouwwerk, een week waarin je nieuwe stenen mag leggen.

Warme knuffel

Gudrun
18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page