top of page

Je diepste Zelf


Begin deze week toen ik ’s morgens vroeg in de badkamer stond (op 04/04), kwam de vraag omhoog ‘Wat is jouw grootste angst?’. Ik dacht hé waar kom jij vandaan… heel snel kwam het antwoord als vanzelf. Mijn grooste angst is: Niet volledig meZelf kunnen uitdrukken. Niet volledig kunnen leven vanuit de bron/ziel. Een stemmetje zei lachend, er is nog een angst… UUh… Inderdaad, de angst om meZelf volledig uit te drukken…

Tegenstrijdig niet…

De eerste angst is iets collectief, ook iets uit de familielijn. Ik heb mijn oma als kind altijd ziek geweten (ze stierf toen ik 13 jaar was). Een tijd geleden in een cursus kwam aan bod, je lijkt het meeste op je oma. Toen ik de vraag stelde, ‘Wat als je oma heel lang ziek is geweest, wat vertelt dat dan over mij?’ Mijn leraar vroeg, voel eens waarom je oma ziek was… ‘Omdat ze niet zichzelf kon of mocht zijn’… Een tegenvraag van mijn leraar was ‘En hoelang ga jij nog wachten om dat diepe in jou uit te drukken…?’ eeeuuuuhhhh… 🧐

Nu kwam dat dus weer naar boven.

De tweede angst heb ik opgenomen in een vorig leven, dat 'zag' ik in een meditatie. Een leven dat eindigde op de brandstapel… Toen leefde ik mijn authentieke zelf maar was de wereld ver vooruit. Dat kostte me mijn leven en dat stuk zit dus nog in mijn cellen…

Ik voelde sterk dat ik dit met jullie mocht delen en toch zat ook hier een angst op. Daar mocht ik doorheen, vanuit kwetsbaarheid delen maakt mij net krachtig.

In de energie van de volle maan en de intense veranderingen die zich aandienen mag ik in de diepte gaan, mijn echte Zelf ont-dekken. Heb hierin al een heel stuk afgelegd maar er zit nog meer, nog dieper, nog verder…

Mijn focus gaat nu naar leven vanuit de bron, vanuit mijn diepste Zelf en dat uitdrukken rondom mij, voorbij de angst of is het net de angst die me daar brengt? Tijd om meZelf volledig te omarmen, meZelf te (h)erkennen en te accepteren wie en wat ik ten diepste ben 🙏

Komende week even tijd voor mij, voor bezinning, voor rust, voor ont-moeten en verbinden… focus op meZelf en geniet-momentjes creëren.

Fijn Paasdagen! 🐣

Warme knuffel

Gudrun


48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page