top of page

Het LevenJe hebt in je hoofd vast een idee van hoe je wil dat jouw leven verloopt. Misschien is het veel meer dan een idee, misschien is het wel een overtuiging dat het zo moet verlopen. Je probeert de controle te houden, je vecht en strijd elke dag voor dat wat je wil. Je hebt een gevoel van (schijn)veiligheid, (schijn)zekerheid, misschien zelfs vertrouwen. En toch is er iets dat aan je knaagt, iets dat het anders wil. Iets waarvan je niet direct kan zeggen wat het is…

Dan ga je op zoek, op zoek naar hoe het (misschien) anders kan.

Of er gebeurt iets in je leven waardoor je niet verder kan zoals je bezig was. Op het moment dat er een uitdaging in je leven komt, dat je je in een storm bevindt, vind je het niet leuk, voelt het zwaar, je wil er liefs zo snel mogelijk weer uit.

Uit eigen ondervinding weet ik eigenlijk dat je die uitdagingen, die storm nodig hebt. Net omdat je die fluisteringen van hoe het anders kon, naast je neer hebt gelegd, wordt er nu niet meer gefluisterd maar wordt er nu geschreeuwd. Omdat je nu wel zou luisteren. Het zijn tekens van het universum. Nee het universum is niet tegen je, het universum wil je geen kwaad doen. Het stuurt je jouw pad op, als jij niet luistert als het fluistert, dan zoekt het een andere (misschien minder zachte) manier.

Vanuit de controle die je zo graag wil, ben je geneigd om die weg anders te bewandelen. Dat is helemaal oké, tot op het punt dat je er achter komt dat dit niet jouw weg is. Het de weg is die de buitenwereld voor jou heeft geplaveid. Jij hebt die weg (blindelings) gevolgd, daar is niets mis mee.

Nu je voelt dat het anders kan en mag, mag je die geplaveide weg verlaten en je eigen weg zoeken. Wat wil jij? Niet vanuit het ego of vanuit de mind. Maar wat is jouw zielsverlangen? Hoe kom je dichter bij dat verlangen? Hoe kan je meer vanuit je hart gaan leven?

Alleen al de intentie hebben om dichterbij jezelf te komen, helpt je op weg. Het universum doet er alles aan om jou te helpen/te ondersteunen. Je begrijpt niet altijd de taal en de tekens van het universum. Het is niet de taal die je normaal spreekt. Zij spreken de taal van energie, van intuïtie. Het is aan jou om dit te vertalen.

Nu is de ideale tijd om jou die taal weer te her-inneren. Misschien ben je er al een tijd mee bezig, misschien is het nieuw voor jou, maakt op zich niets uit…

Steeds weer je aandacht richten op die energie, die zó belangrijke energie die je toont waar je mag stappen, waar je beter aan voorbij gaat. De stapstenen liggen er al, het is aan jou om er op te stappen.

Misschien heb je het idee dat jou iets overkomt, een uitdaging die op het moment niet fijn voelt. Ook hier is het universum aan het werk om jou een ander pad te tonen. Ik zal een voorbeeld geven vanuit mijn eigen leven. Een tijd geleden was het zaaltje waarin ik yogalessen gaf van de ene dag op de ander niet meer beschikbaar. Dat was even zweten want al die mensen die een abonnement hadden, waar moesten die dan naartoe? Hoe kon ik lesgeven, hoe nu verder? Door het even te laten bezinken, de controle los te laten, hulp te vragen en te luisteren… had ik binnen een paar dagen een andere zaal die beter past bij de noden van de groepen en van mij, een zaaltje met betere voorzieningen. (Jij hebt vast ook voorbeelden uit jouw leven of vanuit het leven van mensen rondom jou)

Soms heb je die uitdagingen nodig om bepaalde stappen te zetten of om naar binnen te keren. Om te voelen wat je hier komt doen. Om steeds dichter bij jezelf te komen, steeds meer te voelen wie jij nu werkelijk bent. Vertrouw op wie je bent, vertrouw op je innerlijke kracht, vertrouw op het universum, vertrouw op de engelen, de gidsen, de meesters (of hoe je die kracht(en) wil noemen), zij gaan aan het werk voor jou, zij geven jou aanwijzingen (maar je moet het wel zelf doen).

Misschien op een andere manier dan jij had gedacht, dan wat jij in je hoofd had. Later blijkt dat dit een betere manier is/was dan jij zelf kon bedenken.

Ik wens je een week vol inspiratie, vol nieuwe inzichten, vol hulp en ondersteuning van boven. Een week waarin jij mag voelen wat je weg is en de (eerste) stappen mag zetten op dat pad. Ik wens je een magische week.

Warme knuffel

Gudrun


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page