top of page

Even pauzeren...


Als je aan iemand vraagt: “Hoe gaat het met je?” dan krijg je heel vaak het antwoord: “Druk, druk, druk…”. Velen zitten in de mallemolen die ‘leven’ genoemd wordt. Ze hebben vele verlangens en willen voldoen aan de hoge verwachtingen van de mensen rondom hen, de verwachtingen vanuit het collectieve. Dat heeft een grote weerslag op lichaam en geest.

Iedereen heeft nood aan af en toe pauzeren. Een paradoxaal boeddhistisch advies is: ‘Mediteer elke dag een half uur, als je geen tijd hebt, mediteer dan een uur…’ Duw jij af en toe heel bewust die pauzeknop in? Of wacht je tot jouw lichaam aangeeft dat het nu echt genoeg is?

Pauzeren, even stilstaan bij wat er in je omgaat, stilstaan bij wat écht belangrijk is.

Pauzeren, verbinden met jeZelf, je mind even een halt toeroepen en je hart wijd open zetten. Dit voelt als thuiskomen in jeZelf.

Pauzeren, jouw innerlijke rustplek opzoeken en luisteren naar je lichaam.

Pauzeren, weg van al het ‘moeten’ en zo jeZelf en anderen ont-moeten. Vanuit die plek kan je openstaan voor nieuwe ontmoetingen, nieuwe visies en perspectieven.

Misschien heb je bij pauzeren een idee dat je dan vakantie nodig hebt of een verre reis moet maken. Even pauzeren kan je op ieder moment van jouw dag inlassen. Een korte adempauze waarin je je aandacht richt op jouw ademhaling kan al een heel verschil maken. Een wandeling, alleen of in aangenaam gezelschap kan wonderen doen. De rustgevende invloed van de natuur opzoeken. Een halfuurtje mediteren of even strekken met yoga. De stilte opzoeken of luisteren naar jouw favoriete muziek en eventueel een danspasje wagen, …

Even pauzeren, iets totaal anders doen dan waar je geest mee bezig is. Even uit de ratrace stappen. Maak er een goeie gewoonte van om jouw dag te starten met een pauze. Dit doe ik nu al jaren en mijn dag verloopt helemaal anders dan vroeger. Ik krijg precies ook meer gedaan zonder druk op mezelf te leggen. Korte pauzes inlassen in je dag werkt ook productiever. Jouw geest, jouw lichaam en de mensen rondom jou kunnen alleen maar van de positieve (neven)effecten genieten.

Ik wens je een week waarin je heel bewust even de pauzeknop indrukt.

Een week waarin je jeZelf en de ander écht kan ont-moeten!

Warme knuffel

Gudrun


38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page