top of page

Als het (even) niet lukt


We hebben allemaal wel van die dagen waarop de dingen niet lijken te lukken. Dagen waarop veel “fout” gaat, de dingen uit onze handen vallen, de woorden niet uit onze mond vloeien, waarin het kaf niet van het koren gescheiden kan worden. We hebben allemaal van die momenten.

Als je dan eens goed kijkt en voelt dan zie je dat jij op die momenten meestal in je hoofd blijft hangen. Je analyseert wat er gebeurt, je bedenkt hoe dit toch allemaal zou komen. Je blijft in drama hangen. Natuurlijk kom je dan geen stap vooruit. Er zit iets tussen, de energie stroomt niet. Een oplossing daarvoor is niet met je hoofd te bedenken.

Het stroomt niet omdat er nog iets tussen zit. Dat iets kan vele vormen aannemen. Oude patronen die je hebt overgenomen vanuit jouw opvoeding, vanuit de familielijn, vastgezette emoties, vastgeroeste gedachten, collectieve angsten die nu over de aarde heen hangen kunnen dat “iets” zijn…

Zakken vanuit je hoofd naar je lichaam,

Zakken vanuit spanning naar ontspanning

Zakken vanuit angst naar vertrouwen

Zakken vanuit denken naar voelen

Zakken vanuit oordeel naar Liefde

Helemaal in jezelf zakken, voelen wat daar leeft, helpt om de energie weer te laten stromen. Misschien lukt het je niet alleen en kan je wat hulp gebruiken, je hoeft je daar zeker niet voor te schamen. Hulp is er in allerlei vormen, rondom jou. Zoek die mensen die jou helpen om dieper te kijken, om naar binnen te keren, om te voelen… Die mensen zullen het niet voor jou doen maar ze geven je wel enkele kapstokken waar jij je dan kan aan optrekken.

Als het even niet lukt, blijf niet hangen. Geef jezelf rust, ga in stilte, zoek de natuur op. Herhaal vooral niet constant in je hoofd dat het niet lukt. Dat kan over kleine of over grote dingen gaan. Onthou, wat jij jezelf vertelt, wordt waar. Wat jij jezelf vertelt, ga je geloven. Zorg ervoor dat je mooie gesprekken voert met jezelf want je bent de hele dag met jezelf in gesprek, bewust en onbewust. Word je steeds vaker bewust van die onbewuste momenten, van jouw gedachten en emoties.

Vertel jezelf die dingen die jou opliften.

Vertel jezelf die dingen die jouw ziel doen stralen.

Vertel jezelf die dingen die je laten groeien naar de beste versie van jezelf.

We zitten in een heftige periode waar heel wat op ons afkomt en waar heel veel getransformeerd kan worden. Als het even niet lukt dan is dat helemaal oké, we zijn mensen hè... Maar blijf er niet in hangen, ga het niet analyseren, bedenk geen oplossingen, ga niet oordelen over jezelf. Doe even helemaal niets. Dat kan uitdagend zijn maar ook heel verhelderend. Gewoon even niets doen, alles er laten Zijn… Het samenspel van licht en donker bepaalt de schoonheid van het Leven.

Ik wens je een week met tijd om even niets te doen, een week waarin je jeZelf mag ont-moeten…

Liefdevolle knuffel

Gudrun


61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page