top of page

Rise up!Pasen, de verrijzenis…

Ik geloof niet in een God zoals die wordt opgedragen door de kerk.

Ik geloof wel in een hogere kracht, in hogere wezens die ons ondersteunen in het Goddelijke. Ik geloof ook dat ieder mens het Goddelijke in zich heeft.

Het Paasverhaal op zich intrigeert me, als verhaal. De beelden, de symbolen die er in voorkomen zijn van toepassing op ieder individu maar ook op wereldvlak.

Het beeld van het sterven;

Je sterft niet fysiek. Je laat wel elke dag deeltjes van jezelf sterven, stukjes die niet meer bij je passen, overtuigingen, patronen die je nu eindelijk los mag laten, angsten waar je doorheen gaat en zo laat gaan. In dat stukje sterven zijn er mensen die je ondersteunen maar ook mensen die misschien met je spotten, die je niet zien voor wie je bent.

Je kan het vergelijken met een soort kruisweg, jouw pijn, oude emoties die de kop op steken, die naar boven komen en waarschijnlijk pijn naar boven brengen. Maar die o zo helend en bevrijdend kan zijn.

Na het (beetje) sterven kan je in een donkere grot terecht komen. Ook in het donker leer je stukken van jezelf kennen. Je krijgt de kans je een weg te banen naar het licht vanuit het donker. Die donkere stukken mogen ook aangekeken worden en zo lichter worden. Je kan het ook vergelijken met een rups die in zijn cocon gaat. Ook daar is het helemaal donker, een tijd van bezinnen, een tijd van voelen “Hoe wil ik nu verder?”. Om dan op een goeie dag de steen (een overtuiging die je tegenhoudt) weg te rollen en naar buiten te komen. Als een nieuw, een ander mens, helemaal verrezen.

Sommigen zullen treuren als ze je zien veranderen, als ze stukjes in jezelf zien sterven, als ze de greep op jou verliezen. Anderen zien hoe je open bloeit in de verandering, hoe jij steeds meer positiviteit de wereld in brengt, hoe jij jouw vleugels spreidt en jouw vrijheid tegemoet vliegt…

Die beelden kwamen in me op, die beelden kan je ook op je persoonlijke leven toepassen. Die beelden gelden ook voor de mensheid. Sommige zijn al uit de grot, sommige hebben net de steen weggerold en anderen blijven nog even in hun cocon maar het is een tijd van massaal ontwaken, van wakker worden, opstaan voor wie je bent en jeZelf tonen aan de wereld.

Geniet van een fijn, nieuw Paasweekend!!

Warme knuffel

Gudrun13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page