top of page

Jouw groene ruimte


Je kan je aangetrokken voelen tot een bepaalde kleur of een kleur kan net afstotend bij je werken. Welke kleuren vind jij mooi en van welke kleuren hou je minder?

Kleur vertelt veel over jezelf…

Voor je verder leest, kijk eens bij jezelf naar de kleur groen. Wat roept groen bij jou op? Heb je veel groen rondom jou of ga je groen eerder uit de weg?

Groen is het kleur van het hartchakra.

Groen werkt verbindend, groen zorgt voor resonantie.

Groen gaat ook over evenwicht en balans brengen in jouw leven.

Groen is ook het kunnen terugkijken op je eigen leven om te zien van waar je komt en waar je nu staat, om jouw groei te zien.

Groen laat je ook relativeren, dingen vanuit een andere visie bekijken en zien wat er nu werkelijk is.

Groen werkt invoelend, wat is nu belangrijk, wat wil ik en wat wil de ander. Hoe zeg ik de dingen aan die bepaalde persoon. Wat vertel ik wel, wat vertel ik niet, wat kan de ander aan en wat niet? Invoelen…

Groen van het hartchakra verbindt de lagere energiecentra met de hogere energieschijven. Het geel van de zonnevlecht wordt omhoog getrokken, wordt verbonden met de blauwe kleur van het keelchakra. Om zo vanuit jouw kracht die dingen de wereld in te brengen die voor jou belangrijk zijn.

Heb jij het gevoel dat jij over genoeg groen beschikt of mag je groen wat aangevuld worden? En hoe kan je dat dan doen?

In de eerste plaats omring je met groen, planten, bloemen, breng wat leven in huis. Breng eventueel wat groene accenten in huis aan.

Je kan ook groene kledij dragen, dat kan zichtbaar of onzichtbaar. Denk dan aan bovenkledij maar ook aan sokken of lingerie…

Een kleurenlamp doet het ook goed, dan kan je elke dag even in groen zitten en dat in jouw energieveld “opsnuiven”.

Eet of drink regelmatig groen voedsel, groene groenten bevatten veel vitamine B die jouw lichaam en hersenen een power boost geven. Eet afwisselend en met veel kleur en denk groen…

Wat ook fijn is: regelmatig je ogen sluiten en groen visualiseren, groen in al zijn tinten, in al zijn schakeringen. Via de ademhaling verspreid je het van aan de toppen van jouw tenen tot boven aan je kruin. Voel hoe het groen in al jouw cellen, in elke botje, in elke spier binnen dringt en vooral laat groen in jouw hart!

De natuur werkt helend. Groen, nieuw leven is in deze tijd volop aanwezig in de natuur. Snuif de rust en de harmonie in je op. Verbind je met de bomen en de bloemen, met de vlinders en de volgels. Laat dat alles door je heen stromen.

Vul jouw groen aan en deel het dan met de wereld om zo ook andere mensen te inspireren die op hun beurt weer kunnen delen. Laat ons met z’n allen de wereld een beetje groener maken.


Voel wat met jou resoneert, ook dat is groen. Laat het bij je binnen stromen en kijk wat je in je eigen leven kan toepassen. Veel plezier!!

Ik wens je een groene week, een week die verbindend werkt. Een week vol rust, harmonie en evenwicht. Een vernieuwende week vol inspiratie.

Warme knuffel

Gudrun
47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page