top of page

Jezelf beschermen of net niet?


Een cirkel rondom je trekken, jezelf in een luchtbel of een bubbel plaatsen, een roos tussen jou en de ander plaatsen, dat zijn allemaal technieken om jezelf te beschermen.


Volgens mij een spirituele begoocheling. Door jezelf te beschermen sluit je je af van de energie die jou doet wankelen maar ook van de energie die jou kracht, licht en liefde geeft. Door je af te sluiten raak je de verbinding kwijt, de verbinding met jeZelf, met het hogere en met de mensen rondom jou. Net die verbinding is zo belangrijk voor jouw spirituele groei.


Door je emotionele gevoeligheid ben je bang om gekwetst te worden, om pijn te hebben, om al die energieën door je heen te laten vloeien.

Net je openstellen voor alles wat is, zorgt ervoor dat die blokkades kunnen verdwijnen. Als je je openstelt, je kwetsbaar opstelt, dan kan je die energieën intens voelen. Dan kan je even wankelen maar als je die door je heen laat stromen word je sterker en krachtiger. Dit stuk heb je dan weer geheeld.


Als je je afschermt dan kan die energie niet tot bij jou, dan kan je die pijn die in je zit niet helen. Slechts door hem te voelen, te omarmen, volledig te accepteren, kan je die energie helen.


Je hebt het gevoel dat je voortdurend op je hoede moet zijn voor wat en wie er op je afkomt. Daardoor sluit je de stroom af, de stroom die jou net brengt wat je nodig hebt. Niet altijd dat waar je om vraagt, wel dat wat je nodig hebt om verder te kunnen. Hou je energie hoog en blijf dichtbij jezelf. Laat de rest maar op je afkomen.


Door voortdurend op je hoede te zijn kan je ook nooit helemaal ontspannen. Het is belangrijk om af en toe tijd te maken voor jezelf zodat je weer dichtbij jeZelf kan komen. Je weer helemaal met jeZelf en het hogere kan verbinden. Zo kan je jouw energie hoog houden. Als je voelt dat jouw energie zakt, dan helpt het om jouw aandacht weer naar jeZelf te brengen. Een paar keer diep in en uit ademen en eventueel hulp in roepen van hierboven. Alleen al de intentie om te groeien is voor het universum genoeg om jou bij te staan, om alle hens aan dek te zetten, voor jou, door jou.


Echte groei ontstaat in die momenten waar jij je openstelt en durft te voelen.

Dus in plaats van je af te schermen, stel je open. Voel wat er op dat moment is, laat het door je heen stromen. Als er pijn is, voel die pijn, vecht er niet tegen, probeer niet de controle te houden. Je afschermen, je beschermen, is ook de controle willen houden om de pijn, de verwarring niet te voelen. Net die pijn, die verwarring heeft een boodschap voor ons. Die pijn volledig toelaten, helpt ons om blokkades te helen, steeds weer opnieuw. Hoe intens het ook kan zijn.


Het is een overtuiging die jij hebt opgebouwd dat je jezelf moet beschermen. Die overtuiging komt vanuit je fijn gevoeligheid. Zoveel indrukken die op je af komen, al die energieën die je overspoelen, die intense emoties die naar boven komen, hebben ervoor gezorgd dat je je bent gaan beschermen, maar tegelijkertijd jezelf ook afsluit.

Die fijn gevoeligheid is geen zwakte, je mag dat als een sterkte gaan zien. Die indrukken, die emoties, die energieën mag je door je heen laten stromen. Je hoeft niet bang te zijn voor pijn of dat je even gaat wankelen. Dat hoort erbij en dat mag er zijn. Natuurlijk is het belangrijk om jouw grenzen aan te geven. Op een liefdevolle en respectvolle manier, het liefst in verbinding met jezelf en de ander.


Zolang je uitreikt naar de buitenwereld en bang bent voor wat je voelt, blijven die energieën naar je toestromen. Je voelt chaos en onrust in je hoofd, net die chaos en die onrust vertellen jou dat er iets in jou mag veranderen. Keer naar binnen, voel wat er in jou mag veranderen. Voel hoe jij het anders kan doen, zonder je af te sluiten. In liefde en met respect voor jezelf en de ander. Zonder jezelf voorbij te lopen, zonder jezelf te verliezen. Wel door je open te stellen, je kwetsbaar op te stellen en zo een krachtiger mens te worden. Telkens als je voelt dat je gaat wankelen, dat er emoties zijn die je overspoelen, ga naar binnen, kom dichtbij jezelf.


Ik wens je een week waarin je je durft open te stellen, een week waarin je kwetsbaar mag en kan zijn. Een week waarin je vol vertrouwen jouw stappen zet.


Warme knuf

Gudrun


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page