top of page

Je spiritueel laten leiden


Zo’n 8 jaar ben ik al bewust bezig met spirituele ontwikkeling. In die jaren kwam er heel wat “rotzooi” naar boven. Opgekropte emoties, beperkende gedachten, belastende ervaringen, trauma’s, … die mijn rugzak vulden. Maar ik merk ook dat ik steeds makkelijker en sneller door “de dingen” ga.

Betekent dat dan dat er geen uitdagingen meer zijn in mijn leven?

Nee, helemaal niet …

Betekent dat dan dat ik altijd vrolijk door het leven stap?

Zo veel mogelijk maar het lukt me ook niet altijd …

Betekent dat dan dat ik geen emoties meer heb?

Natuurlijk niet, steeds vaker ga ik in de emotie om helemaal te doorvoelen wat ze me vertelt. Ik durf ze net meer en dieper te voelen.

Betekent dat dan dat ik oppervlakkig word?

Nee integendeel, ik hou van diepgaand, van onderwerpen aansnijden die in vele gevallen vermeden worden. Ik hou van intens en dieper kijken.

Betekent dit dan dat ik zweef?

Nee zeker niet. Ik sta met beide voeten op de grond en voel me steeds dieper geworteld in de grond, verbonden met de hemel, verbonden met de aarde en alles er tussenin.

Het betekent wel dat ik steeds verder, hoger en dieper durf te gaan.

Het betekent dat ik minder snel ga wankelen. Dat ik voel en besef wat van mij is en wat van de ander is.

Het betekent dat ik de energie kan aanvoelen en zijn “werk” kan laten doen.

Het betekent dat ik niet meer bang ben om te voelen en dat de emoties de vrije loop mogen gaan, zonder erin te blijven hangen, zonder in drama te stappen.

Het betekent dat ik steeds sneller zie wat een uitdaging mij wil vertellen en wat ik te doen heb.

Voor mij is het belangrijk om mijn dag in stilte te beginnen. Yoga, meditatie, bewust ademhalen. Even voelen hoe het met me gaat. Wat er ook naar boven komt, wat er ook speelt … het mag er Zijn en ik mag erbij zitten.

De natuur laadt me op, de bossen, de zee, de velden, de bergen, … Ik vind het zalig om daar te vertoeven, alleen of in gezelschap. Wat laadt jou op? Wat vind jij fijn? Waar haal jij energie uit?

Het helpt me om orde te scheppen in de chaos. Het helpt me om rust te creëren in mind en body. Het helpt me om de dingen te zien zoals ze zijn en niet zoals ik zou willen dat ze zijn (de realiteit aanschouwen). Het helpt me om steeds dichter te komen bij meZelf. Niet de persoon die ik denk dat ik ben maar het wezen dat ik werkelijk ben. Het laadt me op, het helpt me verbinden. Het brengt me bij hogere energieën en vooral bij onvoorwaardelijke Liefde.

Mijn gedachten nemen niet zo snel meer een loopje met me. Ze kunnen me nog even meenemen maar ik word me steeds sneller bewust dat het alleen maar gedachten zijn en dat ze mij in de meeste gevallen niets bijbrengen. Integendeel, ze nemen me mee in een verhaal dat niet eens van mij is. Ze leiden (of is het lijden) me naar drama waar ik het liefst zo ver mogelijk vandaan blijf. Ze leiden me naar zorgen en piekeren wat me zeker niet verder brengt.

Sommige levensvragen en levenslessen zitten diep geworteld en dan kom ik ook niet direct bij oplossingen en antwoorden. Maar ik heb een heel leven om erin te duiken, om steeds verder te groeien, steeds hoger te vliegen.

Wat ik wel voel is dat die hoge pieken en diepe dalen er niet meer zijn. Het blijft een golfbeweging maar de golven zijn meestal niet meer zo woest én ik heb leren surfen op die golven…

En nee ik hoef het niet alleen te doen. En ja soms heb ik daar ondersteuning bij nodig. Die vind ik bij mijn leraren, mijn medereizigers, mijn gidsen, engelen en lichtwezens. En ook bij alle mensen die op mijn pad verschijnen want soms zijn die mijn grootste leraar.

Ik begrijp dat het leven (en zijn uitdagingen) niet tegen me is maar dat het voor me werkt en me dingen toont. Om mij te helpen groeien, om een mens van Licht en Liefde te mogen Zijn en dat Licht en die Liefde te mogen verspreiden. En ja soms benijd ik de mensen die een “gewoon” leven leiden. Opstaan, eten, werken, eten, even ontspanning en weer naar bed… Het is niet altijd de makkelijkste weg waar ik voor gekozen heb maar het is wel de weg die mij het meeste voldoening brengt. De weg die ik mag gaan, die mij getoond wordt…

Welke weg is voor jou bedoeld? Welke weg mag jij gaan? Ben jij op jouw weg of stap je nog steeds op het pad dat voor jou geplaveid wordt (door iemand anders). Een vraag om even te laten zakken, je hoeft er niet meteen op te antwoorden want dan komt het antwoord veelal uit het hoofd (weerstand). Voel maar wat die vraag in jou losmaakt. Dat is het begin van de spirituele weg, jouw weg?

Ik wens je een week vol verbinding(en). Een week waarin je nieuwe mensen mag ontmoeten die jou zien voor wie je bent. Een week waarin je helemaal jeZelf mag Zijn en jeZelf mag laten zien. Zoek contact met de mensen waar je geen rollen hoeft te spelen en waar jij mag Zijn. Zo geef je de ander ook de kans om helemaal te Zijn!!

warme knuffel

Gudrun75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page