top of page

Je eigen creator?


Als ik mijn leven zelf creëer, als ik de creator van mijn leven ben, waarom trek ik dan nog situaties aan die niet bij mij lijken te passen? Dat is een vraag die al een tijdje in mijn hoofd spookt.

De creator van jouw leven zijn als alles goed loopt, is een leuk idee. Als er echter dingen zijn die niet lopen zoals jij het wenst, wijs je liever naar de ander, denk je vaak dat het aan de ander ligt.

Mensen, situaties die in jouw leven voorbij komen die zorgen ervoor dat jij weer een beetje bewuster wordt. Als die situaties uitdagend zijn, als jij de personen als “moeilijk” omschrijf en daarna diep in jezelf duikt, dan zie je wat er in je leeft, wat jij nog mag leren en voorheen niet kon of wilde zien. Je wordt steeds bewuster van wat er nog aan beperkende overtuigingen en oude gedachten in je zit. Van de patronen die je ter plaatse laten trappelen, die ervoor zorgen dat je niet vooruit gaat.

Als de sluiers over die gedachten, patronen, overtuigingen beginnen op te trekken dan word je bewuster van wie jij nu werkelijk bent. Geloof me maar je kent jeZelf niet. Je diepste Zelf daar kom je in stukjes achter. Je hebt nu nog een beperkt beeld van wie je bent. Je bent zoveel grootser, zoveel mooier dan wie je denkt te Zijn. Telkens opnieuw mag je daar een stukje dichterbij komen.

En ja soms heb je daar situaties voor nodig die op het eerste gezicht minder fijn lijken. En ja soms komen daarvoor “moeilijke” personen langs. Weet dat die situaties en die personen een reflectie zijn van wat er onbewust in jou leeft. Daarom komen die situaties, die personen in jouw leven, om jou er bewust van te maken.

Het belangrijkste is dat jij zonder oordeel durft te kijken. Dat jij dat veel te strakke jasje waarin je je zelf houdt, uittrekt. Die jas die al lang niet meer bij je past, de jas die veel te klein geworden is, gooi die maar van je af. Jij bent niet op de aarde om ter plaatse te blijven trappelen. Jij bent hier om te groeien, te groeien in bewustzijn, te groeien tot de mens die je bedoeld bent te Zijn.

De energie die nog aan je plakt, die nog in je hangt, die trekt bepaalde situaties en mensen aan, alleen maar om jou bewuster te laten worden. Niet om jou te kwetsen of om jou pijn te doen. Als jij je gekwetst voelt, als pijn naar boven komt, dan is dat een wonde en een pijn die al in je zit en die wordt aangeraakt door de ander. Alweer omdat jij je bewust zou worden van de pijn die er nog zit. Kijk er maar naar, voel en omarm hem, zie hem. Voel wat moeilijke mensen jou komen vertellen en weet dat die moeilijke stukken ook in je zitten, anders kwam je ze niet tegen. Duik diep in jeZelf, duik in het diepste van jeZelf, steeds weer en creëer het Leven dat bij je past. Jij bent de creator van jouw Leven!!

Welk Leven wil jij voor jeZelf creëren? Welk Leven past echt bij jou? Waar vind jij voldoening? Geef jezelf de ruimte om je open te stellen, verbind je met al wat is en ontvang wat van jou is, elk moment opnieuw!!

Ik wens je een week waarin je in je diepste Zelf durft te duiken, een week waarin je op ontdekkingstocht gaat en alles wat zich aandient er kan laten Zijn. Jij bent het waard!!

Warme knuffel

Gudrun


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page