top of page

Ik voel mij minderwaard(ig)In mijn omgeving merk ik signalen en verhalen op dat mensen zich minder voelen dan iemand anders. Voor mij was dit in het verleden heel herkenbaar…

Er zal altijd iemand zijn die een groter huis, een mooiere auto, chiquere kleren, een groter inkomen heeft dan jij. Laat jouw waarde niet afhangen van wat je aan de buitenkant ziet. We leven in een maatschappij waar bepaalde beroepen hoger aan geschreven staan dan andere. Is het niet zo dat om de maatschappij te laten ronddraaien iedereen even nodig is? Dat iedereen van waarde is en zijn eigen inbreng heeft?

Het gaat niet over meer of minder. Jij bent uniek en daardoor anders dan iemand anders. Ieder mens is hier op aarde met zijn eigen specifieke gaven en talenten. Als jij die omarmt, je blauwdruk (h)erkent en helemaal kan neerzetten hier op aarde, je hele Zijn kan omarmen en niet iets of iemand anders wil zijn, dan kom je thuis in jeZelf. Dan gaat het niet meer over meer- of minderwaardig. Dan gaat het over eigen-waarde. Jij bent helemaal goed zoals je bent, een prachtig, uniek, waardevol wezen dat de aarde heel wat te bieden heeft!! Hoe kijk jij naar jezelf? Hoe voel jij jezelf bij anderen? Hoe voel jij jezelf bij mensen die de maatschappij van hogere waarde schat (hoewel zij zich diep van binnen misschien ook minderwaardig voelen)?

Het moment dat jij in je eigen kracht gaat staan, het moment dat jij jezelf omarmt, weet wie je diep van binnen bent, dat kan neerzetten en uitstralen in de wereld… op dat moment voel jij jouw eigen waarde. Jij bent het waard om jezelf een prachtig, uniek wezen te vinden. Jij bent het waard om jezelf neer te zetten hier op aarde. Jij bent het waard om jezelf te gunnen wat je hart wenst.

Ook al vinden sommige mensen jou eigen-aardig… Jij bent van waarde!! Wat een ander ook zegt, denkt of doet. Als jij in je kracht staat dan ken jij jouw eigen waarde. Dan maakt het helemaal niet uit wat een ander zegt over jou, wat een ander denkt over jou…

Zolang jij jeZelf niet naar waarde schat, zal jij mensen aantrekken waar jij je “minder” voelt. Alles wat naar boven komt en je uit je eigen waarde trekt, toont jou wat er in jou nog mag veranderen. Zodat jij die krachtige, prachtige man of vrouw mag zijn die de wereld zo broodnodig heeft. Omarm jezelf, omarm je talenten. Straal kracht, liefde, licht en energie uit naar alle mensen die het kunnen ontvangen. Dan zal je steeds meer mensen aantrekken die jouw waarde zien…

En als het gevoel van minderwaardig zijn dan nog eens naar boven komt, dan is het alleen om aan jezelf te laten zien waar jij jeZelf nog niet op waarde schat.

Ik wens je een week waarin je jeZelf mag omarmen. Een week waarin je jezelf en de mensen rondom jou naar waarde schat. Een week waarin je jezelf toont zoals je bent… Fijne week!!

Liefdevolle knuffel

Gudrun


65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page