top of page

Het perfecte moment


Wacht jij ook op het perfecte moment?

Is dat niet een beetje wachten op Godot?

Wat is het perfecte moment precies?

Meestal stel je dat moment uit. Omdat je denkt nog meer kennis te moeten vergaren, omdat je dat boek nog wil lezen (en dan nog een ander boek), omdat je die cursus nog wil volgen. Je stelt het moment uit tot de kinderen groot zijn, tot je meer geld hebt. Als je meer tijd hebt, dan… Als ik, dan… Zijn dat niet allemaal excuses om er niet aan te moeten beginnen?

Wat het ook is waar je op wacht… alles wat jij nodig hebt, zit al in je. Je bent op aarde gekomen met een unieke blauwdruk. Het enige wat jij hoeft te doen, is je her-inneren waarom je hier op aarde bent én volledig accepteren wie jij diep van binnen bent (een vis laat je niet in een boom klimmen).

Voel eens wat jij heel graag wil, diep van binnen. Hoogst waarschijnlijk heeft dat iets met jouw doel te maken. Dat wat jij écht wil, daar mag jij voor gaan. Geen excuses meer maar stappen zetten richting dat doel. Jij hoeft niet perfect te zijn, het moment hoeft niet perfect te zijn, als je er maar aan begint.

Uit ervaring weet ik dat als ik aan iets niet begin, dat er bij mij een gebrek aan vertrouwen is of dat er een angst op zit waardoor ik er niet durf in te springen. Steeds vaker voel ik dat ik die sprong mag wagen. Steeds vaker voel ik, NU is het moment. Ga niet langer talmen, zoek niet langer excuses. Begin eraan, doe het nu.

Belangrijk is dat jij een keuze maakt. Als die keuze echt vanuit jou komt, vanuit het diepste van je hart, vanuit het diepste van je ziel dan ondersteunt het universum jou op allerlei gebieden. Die hogere wezens zijn er voor jou, om je te helpen. Maar jij moet eerst kiezen. Jij moet aangeven wat je wil. Daar zit dan weer een addertje onder het gras. Soms wil je dingen heel graag en wil je er echt voor gaan en heel snel komen die ja maars… Ja maar zie eens dat het mij niet lukt, ja maar ik heb niet genoeg geld, ja maar die kennis ontbreekt, ja maar… vul zelf maar aan welke ja maars er dan allemaal in je hoofd opkomen. Die ja maars komen uit overtuigingen die jij hebt opgebouwd tijdens jouw leven. Weet dat die overtuigingen meestal niet van jou zijn, ze zijn je aangepraat en jij hebt ze tot de jouwe gemaakt omdat je dacht dat dit zo hoort.

Het zijn sabotagemechanismen vanuit het ego. Het ego vindt het best goed waarin het nu zit. Het ego houdt niet van verandering. Het wil je op de plaats houden. Steeds vaker trekt die andere energie aan jou om je toch maar duidelijk te maken: Kijk eens wat nog voor je ligt…

Laat dat niet liggen omdat je bang bent voor verandering. Vertrouw erop dat als je ziel iets aangeeft dat dit dan voor jou geschikt is. Vertrouw erop als je hart sneller gaat kloppen, dat dit voor jou bedoeld is!

Vertrouw erop… Delete al die sabotagemechanismen en download alle hulp die voor jou voor handen is!

Maak eens een lijstje van wat jij écht wil. Hoogstwaarschijnlijk terwijl jij dingen opschrijft komen er ja maars naar boven. Die mag je er naast schrijven en eens kijken, Klopt dit nog wel met wie ik nu ben? Kloppen die overtuigingen nog? Of zijn het allemaal dingen uit het verleden? Allemaal lagere energieën die je naar beneden halen? Kijk eens of je die kan transformeren? Of je die kan vervangen door hogere vibraties waardoor je wel stappen durft te zetten richting jouw droom, jouw doel. Elke stap is goed, hoe klein ook. Maar jij moet ze wel zetten. Elk moment is perfect voor iets wat uit je hart komt. Kies en maak het moment perfect!

Ik wens je een week waarin je de magie van “perfecte” momenten mag creëren en ervaren.

Warme knuffel

Gudrun




15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page