top of page

Gebrek aan inspiratie?


Er kwam maar geen thema voor mijn nieuwste blog/nieuwsbrief en de deadline kwam snel dichterbij. Ik kon verschillende dingen doen, me zorgen maken (help wat nu?), zomaar iets vanuit de mind schrijven of vertrouwen dat het thema alsnog kwam. De ironie was dat het thema ‘vertrouwen' naar voor werd geschoven.

Steeds meer vertrouw ik dat de dingen gaan zoals ze gaan, ook als het niet is zoals ik het zou willen. Als het universum me iets anders geeft dan wat ik vraag, dan is dat omdat het iets beters met me voor heeft of ik krijg een les in geduld.

‘The universum always has your back’.

Steeds meer vertrouw ik op mijn gevoel. Ik heb altijd veel gevoeld maar omdat het soms zo onlogisch leek durfde ik daar niet (altijd) op te vertrouwen, heel vaak duwde ik het weg. Nu weet ik, ook al kan ik het niet verklaren, ook al kijken mensen er raar van op, ook al lijkt het zo onlogisch, ik mag vertrouwen op mijn gevoel en dat ook volgen. Fijn om dan van mensen te horen dat wat ik voel, klopt.

Steeds meer vertrouw ik op en in mezelf. Dat was misschien nog wel het moeilijkste. Vroeger had ik altijd het idee dat een ander het beter kon dan ik. Een ander kan het niet beter, hooguit anders dan ik het doe. Dat is helemaal prima, iedereen mag vanuit zijn of haar eigenheid die dingen neerzetten die voor hem/haar belangrijk zijn. Graag puur, rauw, écht en authentiek…

Steeds meer vertrouw ik dat de mensen die ik ontmoet, mij iets komen brengen. Soms is dat een (pijnlijke) les, soms geduld, maar veelal vreugde, plezier en heel veel liefde. Sommige mensen verdwijnen uit mijn leven, dankbaar voor wat ze me leerden…

Nieuwe mensen komen op mijn pad, uitkijkend naar wat zij mij brengen.

Vertrouwen vraagt om oude denkbeelden los te laten.

Vertrouwen vraagt om controle te laten varen.

Vertrouwen vraagt om je over te geven aan wat er is.

Vertrouw en

Zeg ja tegen jeZelf, omarm wie je bent!

Zeg ja tegen het Leven, het wil geleefd worden!

Zeg ja tegen de Liefde, in elke vorm!

Warme knuffel

Gudrun


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page