top of page

Een nieuwe dag


Deze morgen toen ik met de zonsopgang (gesimuleerd door mijn wekker) wakker werd, het was nog vroeg en donker, hoorde ik de vogels hun lied fluiten. Het was alsof ze de dag wakker kusten… Toen ik het venster opende, kon ik hun lied nog beter horen. Ze wensten me goeiemorgen, ik zei hen in mijn lied, goeiemorgen terug, ik kuste de dag… Groette alles wat ik zag, bovenal de nieuwe dag. Dankbaar dat ik weer een nieuwe dag beleven mag!!

Dit liet me even stilstaan bij het inzicht en dat heb ik al vaker gelezen, geschreven of gehoord maar nu kwam het écht bij me binnen. Het is pas als je het echt helemaal voelt dat je het jezelf eigen maakt: Als het stil is kan je je eigen innerlijke stem beter horen, ze is er altijd ook als er ruis op de lijn zit maar het duidelijkst als jij stil bent. Het lied van de vogels hoor je ook beter als de auto’s nog niet door de straat draven, als het leven nog niet op volle toeren draait… Jouw eigen lied klinkt duidelijker als het stil is in jou en jouw hoofd nog niet op volle toeren draait…

Het tweede inzicht dat voor de hand ligt maar misschien niet echt belichaamd is: Iedere nacht brengt een nieuwe dag. Ook als je door het donker waadt, de donkere nacht van de ziel ervaart (en dat doen we allemaal wel eens), komt er steeds weer licht. Dus ga door het donker heen, leer de les(sen) die er in zit(ten). Wees dankbaar want deze ervaring brengt je weer iets dichter bij jouw kern. De kern die Liefde is maar waar heel wat sluiers overheen hangen. Bij iedere nacht mag je een sluier optillen om weer naar het licht toe te groeien. Dan kan je daarna jouw licht weer laten schijnen om eventueel een licht te zijn bij het duister van iemand anders.

Niets is permanent, de ‘slechte’ ervaringen willen we liefst zo snel mogelijk weg, de ‘goeie’ ervaringen willen we het liefst vast houden… Geen van beide werkt… Go with the flow en zie wat het Leven voor jou in petto heeft. ‘Wedden’ dat het iets moois is!!

Wens je een week waarin je door het donker heen het licht mag zien. Een week vol magische momenten!!

Warme knuffel

Gudrun


37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page