top of page

Bewustwording...


Het is een spirituele begoocheling dat het proces naar bewustwording, je een vlekkeloos leven zal geven.


Bewustwording is een proces dat nooit eindigt, je wordt je steeds bewuster, je komt in een steeds hoger bewustzijn.

Bewustwording geeft je niet dat vlekkeloze leven waar je van droomt, die vlakke zee, een leven zonder uitdagingen. Als je bewust door het leven stapt, kan je anders kijken naar die uitdagingen, je gaat er op een andere manier mee om. Je weet dat ze jou iets komen vertellen, je weet dat je er iets uit mag leren waardoor je steeds krachtiger in het leven komt te staan.

Bewustwording geeft je een andere kijk op het leven, op jouw leven. Je voelt en weet gewoon dat alles in jouw leven je tot dit punt heeft gebracht, je had die ervaring nodig om de persoon te worden die je nu bent.


Soms denken mensen dat als je bewust door het leven stapt, je bijna geen emoties meer hebt, dat die emoties oppervlakkig worden. Mijn ervaring leert me dat het net omgekeerd is, dat je elk gevoel veel intenser voelt. Je voelt het in elke cel van je lichaam. Je deinst er ook niet voor terug, je bent niet bang om te voelen. Je laat het doorheen je lichaam vloeien, je beleeft het volledig en dan komt er weer een ander gevoel. Je blijft niet hangen in emoties. Elke emotie voel je intens maar je hoeft ze niet telkens meer naar buiten te brengen. Door het gevoel volledig toe te laten, is het niet nodig om een reactie te geven omdat het gevoel ook heel snel weer verdwijnt. Niets is nog oppervlakkig, het voelt allemaal veel diepgaander en intenser, zonder dat het jou overheerst, zonder dat emoties de baas worden over jou.


In het proces van bewustwording ben je ook veel meer verbonden met alles en iedereen. Ook al ben je alleen, je voelt je niet meer eenzaam. Je beseft ook steeds meer dat er ook heel veel wezens, engelen, meesters, gidsen rondom je zijn. Die ondersteunen jou, ze helpen je om de juiste weg voor jou te vinden. Hierboven kennen ze geen tijd, kennen ze geen materie zoals wij die kennen. Wij willen dat alles snel gaat, hierboven kennen ze de juiste tijd. Je komt steeds dichter bij jouw goddelijke plan, bij de reden waarom je hier op aarde bent zodat jij jouw dingen vol passie kan neerzetten. Met hart en ziel, vanuit wie jij bent. Je ontwaakt en ziet de wereld anders. Je denkt niet meer in termen van goed of slecht maar in “Het is wat het is en het mag er zijn”. Je kan er op jouw manier mee omgaan, op de manier die voor jou als waar aanvoelt. Iets wat waar is voel je in elke vezel van je lichaam, je “weet” gewoon dat het bij je past. Je hebt er geen bewijzen voor nodig, je vertrouwt op de signalen op jouw pad, je vertrouwt op de wegwijzers die voor jou worden uitgezet.


Bewustwording is niet altijd de makkelijkste weg. Het is wel de weg die je brengt naar wie jij in werkelijkheid bent. De weg die jou de meeste heling schenkt. De weg die jou het pad toont naar je Goddelijke plan. De weg naar jouw leven. Je neemt jouw leven in eigen handen, je neemt verantwoordelijkheid voor elk onderdeel van jouw leven. Voor alle mooie kanten maar ook voor alle duistere kanten. Dat besef je, dat weet je en je aanvaardt het ook.


Veelal zetten mensen de stap naar bewustwording in of na een moeilijke periode in hun leven, een scheiding, ongeval, verlies van job, sterfgeval, … Ze zoeken antwoorden die ze niet vinden in de buitenwereld. Meestal begint het met een waarom vraag. Maar in het proces van bewustwording weet je dat dit een vraag is waar je geen antwoorden op krijgt. In plaats van waarom overkomt mij dat, kan je je beter de vraag stellen wat kan ik hieruit leren?


Bewust worden gebeurt niet zomaar in 1 dag. Het is een proces dat je hele leven duurt (en zelfs verschillende levens). Je mag leven, je mag vallen en weer opstaan. Je mag leren, ervaringen opdoen en vooral beLeven.

Bewustwording gaat niet over de ander maar over jezelf.

Bewustwording gaat niet over beter maar over anders.

Bewustwording gaat niet over geen emoties of uitdagingen meer hebben, bewustwording gaat net over omarmen en accepteren van wat op jouw pad komt. Het is wat het is en hier mag ik mee omgaan.

Bewustwording gaat niet over beter worden, bewustwording gaat over worden wie jij bent.

Bewustwording gaat over het durven zien van jouw schaduwkanten en jouw demonen om die in het licht te zetten zodat jij steeds meer naar het licht kan toegroeien, zodat de energie kan stromen zoals het bedoeld is voor jou, door jou.

Bij bewustwording gaat het niet meer over wat jij wil in het leven maar over wat het leven met jou wil. Je geeft je over aan het grote plan.


Ik wens jou een bewuste week waarin je durft te voelen wat naar bovenkomt. Een week vol aandacht voor wat jouw lichaam je te vertellen heeft. Een week vol bewust voelen wat de ander met je doet. Een week waarin je je laat raken.


Warme knuf

Gudrun


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page