top of page

Zijn met dat wat is...


Je denkt (teveel) na, je beredeneert de dingen, je handelt (misschien als een kip zonder kop), … Dit is de yang energie in jou die het overneemt. De mannelijke energie die vooral naar buiten gericht is. Die mannelijke energie zit in elk van ons (ook als vrouw heb je die). Die hebben we ook nodig om iets te bewerkstelligen maar is veel effectiever als het in balans is met de vrouwelijke energie, de yin energie. Vanuit de vrouwelijke, innerlijke kracht die dingen in de wereld neerzetten die van jou Zijn.

Kan jij Zijn met wat het leven je aanbiedt? Als dat leuke dingen zijn is dat waarschijnlijk geen probleem, dan ontvang je die met open armen. Kan je ook die dingen omarmen die minder vreugdevol zijn? Zien wat er is, wat er speelt, wat het jou wil vertellen? Zonder het te willen veranderen, zonder er iets aan toe te voegen? Zijn met wat er is… De realiteit der dingen accepteren, ook als die niet fijn is. Voelen wat het met je doet, hoe rauw ook. Het durven aankijken en benoemen zonder er verhalen rond te maken. De pure realiteit aanschouwen, omarmen, voelen. Zolang als jij nodig hebt…

‘Als het leven je citroenen geeft, maak dan limonade’ is een mooie spreuk maar kan je ook zijn met de citroenen in het leven? Kan jij het zure er laten Zijn, zonder er onmiddellijk suiker aan toe te voegen? Want is dat niet wat je vaak doet? De dingen verbloemen, zoeter maken dan ze zijn? Als een soort vlucht om niet de zure smaak te proeven? Wat als je de zure citroenen smaakt, misschien een zuur gezicht trekt maar wel volledig de smaak toelaat?

De (levens)lessen kunnen geleerd worden als jij ze wil zien, ze toelaat en volledig omarmt. Eens volledig geproefd, heb je die uitdagingen niet meer nodig. Je krijgt niet altijd wat je wil, wel wat je nodig hebt om te groeien in het leven. De mensen die een open hart hebben, niet oordelen, hun lach blijven schenken, rust uitstralen, hebben meestal al wat watertjes doorzwommen…

Het moment dat je kan Zijn met wat er is, voel je wat een geoliede machine het Leven is. De ‘juiste’ mensen komen dan naar je toe, de ‘juiste’ situaties komen dan op jouw pad…

Het is weer die tijd van het jaar waarin je mag voelen wat je wil behouden en vooral wat je anders wil… Een tijd om naar binnen te keren, een tijd om de vrouwelijke energie te voeden, om te herbronnen, te be-zin-nen.

Durf jij het Leven er te laten zijn in al zijn facetten? Zo mag je steeds verder uitzuiveren wat je niet bent om steeds dichter te komen bij wie je in wezen bent, bij jouw diepe kern!!

Ik wens je een week waarin je naar binnen durft te kijken, een week waarin je durft te voelen wat er in je leeft. Een week vol magische, liefdevolle momenten waarin je blijft vertrouwen op het Leven!

Warme, liefdevolle knuffel

Gudrun


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page