top of page

Woorden...


Woorden

Ze kunnen handig zijn om je uit te drukken.

Soms is het beter om je mond te houden…

Woorden kunnen verhelderend werken.

Ze kunnen ook beperkend zijn.

Je kan niet altijd in woorden uitdrukken wat er in je omgaat, soms schieten woorden te kort voor wat jij ervaart. Woorden geven niet altijd weer wat jij bedoelt, ze kunnen ook anders geïnterpreteerd worden (vanuit de ervaringen en/of pijn van de luisteraar of lezer).

Kijk eens wanneer jij woorden gebruikt om jezelf te verdedigen, om je te verantwoorden, om je gelijk te halen, om niet naar jouw gevoel af te dalen, om je sterker voor te doen dan je je voelt, om te (ver)oordelen, om te overtuigen.

Wanneer gebruik je woorden om te verbinden? Vind die momenten en gebruik meer verbindende woorden om dichterbij elkaar te komen, om elkaar te begrijpen of in ieder geval een inspanning te doen, om open te staan voor de visie van de ander, om elkaar te ‘vinden’ in het verbinden.

Soms zijn woorden overbodig en mag de energie spreken.

Dan voel je in je hele lichaam wat dat met je doet. Dit kan best intens en/of beangstigend aanvoelen. Je wordt namelijk uit je comfortzone getrokken. Misschien is het net daar waar je je heen mag bewegen om nog dieper te voelen, te ervaren wat stilte, wat energie in en rondom jou teweeg brengt.

Je bewust worden van het niet uitgesprokene. Ook en misschien vooral je lichaam spreekt! Leer de taal van jouw lichaam en als we nog iets verder uitreiken de taal van jouw ziel herkennen.

Wens je een prachtige week waarin verstilling zich mag aanbieden, een week waarin je mag verbinden en zo de magie van het niet gesprokenen mag verkennen.

Warme knuffel

Gudrun


38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page