top of page

SpeelruimteHet leven is een speeltuin, meestal blijf je hangen bij de glijbaan en de wipplank. Op de glijbaan verhoog je jouw energie om dan vrij snel weer af te d(w)alen in oude gewoontes en overtuigingen. Op de wipplank meet je je aan anderen. Ben ik even goed als de ander? Doet de ander het beter?

Mag ik je vertellen: de ander is niet beter, jij bent niet beter, hooguit anders en dat is helemaal prima… stel je voor dat we allemaal dezelfde waren …

Je mag jouw speelruimte vergroten. De wereld verkennen met een open hart en een open mind. Er zijn nog heel wat speeltuigen die jou onbekend zijn (en onbekend is onbemind). Laat het kind in jou wat meer de ruimte om naar buiten te komen. Laat je niet leven maar beLeef!! Je neemt het leven vaak veel te serieus… Bekijk de dingen met een vleugje humor, dat haalt de spanning, de lading uit een situatie. Voeg er ook eens scheutje plezier en enkele grote lepels vreugde aan toe.

Te vaak word je geleefd, te vaak wil je voldoen aan de verwachtingen van anderen en waar blijf jij in het hele verhaal?

Doe eens wat vaker wat je nog nooit deed, doe eens wat vaker iets ‘geks of iets gekkers’, ga eens wat vaker op verkenning.

Laat de controle en hoe het zou moeten zijn nu maar los. Geef je over aan jouw stroom (dat is niet noodzakelijk tegen de stroom in want dat vergt veel energie). Vanuit die overgave kom je op mooie (onbekende) plaatsen. Je mag nu uit je comfort-zone stappen, die stappen zetten die je al zooooooo lang voelt maar niet durft te volgen of slechts met één klein teentje hebt geprobeerd. Je maakt jezelf en jouw wereld veel te klein, wees niet langer bang van al dat mooie, al dat licht in jou. Tijd om jouw grootsheid te voelen, te zien en naar buiten te brengen…

Je wordt vast en zeker wel eens terug geworpen (door je ego) weer die comfort-zone in; Maar steeds vaker voelt het ook daar oncomfortabel want jouw ziel roept jou. Zij weet wat je te doen hebt, zij toont je de weg… luister en speel; de wereld is een dorp, jij de inwoner die alles mag verkennen. Voel waar je naar toe wordt geleid.

Ik wens je een speelse week waarin je jouw wereld mag verruimen!!

Warme knuffel

Gudrun


53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page