top of page

Rijk van binnenAls jij een oude ziel bent, dan heb je al vele levens geleefd. Daar waren levens bij waar jij ‘slachtoffer’ was in de aardse betekenis van het woord en levens waar jij ‘dader’ was. Dit slachtofferschap (denk bv aan de heks op de brandstapel) en daderschap (mss was jij wel diegene die de brandstapel aanstak) heeft pijn veroorzaakt, pijn op een heel diep niveau. Pijn die je nu nog steeds onbewust meedraagt in jouw fysieke lichaam en je geest. Dit brengt ook een (onbewust) gevoel van schaamte en schuld met zich mee.

Nu is de tijd om beide delen (slachtoffer en dader) in jezelf te omarmen. Er is hier geen schuld, het gaat om het niveau van bewustzijn dat je in dit leven had. Soms handel je nog steeds vanuit die pijn, op die momenten vraag je je af waar die pijn vandaan komt. Ga niet dieper graven maar luister naar wat jouw lichaam je nu vertelt. Misschien komen dan beelden of oude herinneringen naar boven. Kijk er naar als de observator, jij ziet het, jij bent het niet… Als je van daaruit kijkt, dan is die pijn minder aanwezig en dan kan je die ook laag per laag loslaten. Het verleden is voorbij en heeft je lessen geleerd (ook uit vorige levens). Laat de rugzak van het verleden jouw heden niet bepalen.

Jij weet, jij voelt diep van binnen dat je veel meer bent dan dat.

Onder die diepe pijn ligt jouw grootste schat, die pijn heeft namelijk te maken met een afwijzing op wie jij ten diepste bent. Word je bewust van jouw pijn (zonder er in te verzwelgen), omarm die pijn alsof je een goeie vriend zou omarmen en liefhebben. Laat alle ‘puin’ van het verleden helder worden, leer eruit, heal jezelf. Je bent je eigen grootste meester.

Onder dat puin ont-dek je jouw grootste schat en word je je bewust van jouw rijkdom binnenin. Daar ben je zo rijk als de zee diep is, ga jouw diepte in, verken en herken jeZelf voor wie jij bent. Zoals de alchemisten zeggen, maak van lood, goud.

Ik wens je een week vol ‘rijkdom’, vol gouden momenten, vol zegeningen waarin je jouw leven ten volste mag ont-dekken en be-leven.

Liefdevolle knuffel

Gudrun


104 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page