top of page

Op zoek naar...Hoogstwaarschijnlijk heb jij je in je leven al eens afgevraagd: Is dit het nu? Is dat het Leven of is er meer? Je bent zoekend… zoekend naar dat meer.

In het begin van die zoektocht ga je veelal op zoek buiten jou, misschien volg je cursussen, ga je op yoga, begin je te mediteren… Das allemaal prima. Maar kijk eens, past die vorm echt bij wie jij bent, past de leraar bij jou, doe je die dingen vanuit je hart en ziel of bepaalt het (spiritueel) ego veel voor jou? Helpen die dingen jou bij datgene waar je naar zoekt? Doe jij wat je echt graag wil doen in het leven? Beleef jij vreugde? Vind je voldoening in je leven? Doe jij die dingen waarvoor je op aarde gekomen bent? Leef jij echt of word je geleefd? Als je diep naar binnen gaat, voel je het antwoord.

Ooit hoorde ik eens “Als je dromen jou geen angst inboezemen dan droom je niet groot genoeg.” Ik kan jou vertellen, mijn grootste verlangens brengen me ook bij mijn grootste angsten. Dan zijn er twee mogelijkheden, dan deins je terug en denk je nee dat is niet voor me weggelegd of dan kijk je die angsten aan. Dan ga je door die angsten heen en zet je stappen richting die droom van jou. Een grote droom bereik je niet in één keer maar wel in kleine stapjes. Stap per stap, misschien komt er dan een grotere sprong en dan weer kleine stapjes. Je dromen volgen vraagt moed en commitment. Het vraagt van je om uit je comfortzone te stappen, om die dingen te doen die nodig zijn, ook al boezemen die dingen jou angst in.

Voor mezelf kan ik zeggen dat ik toch al wel enkele van mijn dromen verwezenlijkt heb. Dat ging niet zonder slag of stoot. Soms kwam er wat tegenkanting vanuit mijn omgeving. Als ik echt diep durf te kijken dan weerspiegelde mijn omgeving mijn eigen angsten. Ondertussen ondersteunt die omgeving mij. Als er dan als eens van ergens tegenkanting of negativiteit komt dan kan ik die in een ander daglicht stellen en kijken: wat heeft dat met mij te maken? Heeft het überhaupt iets met mij te maken of zijn het vooral angsten en overtuigingen van mijn omgeving?

In het begin ga je op zoek naar het licht omdat je weet en voelt dat dit licht er ook voor jou is. Er zijn dan dingen die aan je trekken of dingen die zich naar je toetrekken. Je komt ook ander mensen tegen, je begint andere dingen te doen. Je stelt jezelf ook andere vragen, kortom jij verandert. Na een tijd ga je dan niet meer op zoek naar het licht, maar ben jij het licht. Een vuurtoren, een baken van licht voor de ander. Soms besef je het niet eens. Jij helpt en ondersteunt anderen door dat licht te zijn. Ook jij kan stap voor stap toe groeien naar het licht of misschien ben jij al één en al licht. Straal het maar uit!

Eigenlijk ben je op zoek naar wie jij bent. Je bent op zoek naar jezelf, naar die diepe ware kern. Je hoeft niet verder te zoeken, alles zit al in je. Je mag nu voelen wie je bent, wat je hier te doen hebt, wat jij hier op aarde mag neerzetten. Steeds weer opnieuw, zo groei jij en mag je bloeien. Het mooie hiervan is dat zo ook anderen door alleen maar in je buurt te zijn kunnen groeien en bloeien. Doordat jij jezelf wordt, geef je anderen de kans om ook steeds meer zichzelf te worden. Jij komt thuis en zo geef je anderen de toestemming om ook thuis te komen.

Misschien ben je voor jezelf nog op zoek naar een vorm. Hoe kan ik die diepste verlangens vorm geven? Hoe breng ik dat ik in de buitenwereld, hoe uit ik mezelf? Wat als je ook die vorm loslaat? Als je alles laat zijn en jij mag Zijn. Dan komt de vorm vanzelf naar je toe. Misschien ziet het er dan helemaal anders uit dan jij op het eerste gezicht had gedacht, misschien wel zoveel beter dan jij had verwacht!!

Ik wens je een week waarin je niet hoeft te zoeken maar steeds meer vindt! Een week waarin je jezelf toestaat te Zijn zodat de dingen die voor jou zijn naar je toe kunnen komen. Een magische week boordevol mooie en liefdevolle momenten!!

Hartverwarmende knuffel

Gudrun


Foto: macro foto van Kaliver16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page