top of page

Ik heb geen keuze


“Ik heb geen keuze, ik kan niet anders”, is een zin die ik toch wel vaak hoor.

Je hebt altijd een keuze. De volgens mij belangrijkste keuze die je mag maken is: Handel ik vanuit angst of vanuit liefde en vertrouwen?

Veelal maak je onbewust, vanuit ervaringen uit het verleden, die je niet opnieuw wil beleven, een keuze vanuit angst voor de toekomst. Je wil het verleden niet herhalen, je wil jezelf beschermen voor de toekomst. Net door die bescherming herhaal je het verleden. Zo zet je jezelf vast.

Als je voelt wat er nu is, welke dingen je nu beleeft, als je je pijn durft toe te laten, dan kom je bij zelfliefde en maak je steeds makkelijker keuzes vanuit liefde en vertrouwen.

Mijn oudste zoon zei deze week nog: “Hoe kan je nu nadenken over een keuze die je vanuit je hart zou moeten maken?”

In onze (denk)maatschappij, heb je geleerd om vanuit je persoonlijkheid (ego) keuzes te maken. Om goed na te denken over jouw keuze. Zo hou je controle over je leven, althans dat denk je… Controle hebben of houden is een illusie. Je kan niet controleren wat er allemaal gebeurt. Het enige waar je controle over hebt, is hoe jij reageert op de situatie. Ook hier weer, reageer jij vanuit angst of vanuit liefde en vertrouwen?

Hoe zou het voor jou voelen om de controle los te laten en je over te geven aan “het hogere”. Aan alle wezens, engelen, gidsen, meesters, die rondom jou zijn? Zij overzien de hele situatie, zij hebben een overzicht over de hele situatie. Zij zien wat er is en wat er komen gaat… Zij kunnen je tonen welke keuze voor jou de beste is.

Vanuit het denken kom je daar niet. Vanuit het denken ga te twijfelen, kom je misschien moeilijk tot een keuze. Jouw intuïtie werkt als kind heel sterk. De maatschappij leert je om daar niet op voort te gaan. Toch is het belangrijk om de stem van jouw intuïtie weer te horen. Die intuïtie spreekt tot jou via jouw gedachten of via een andere persoon die precies het antwoord op jouw vraag formuleert of via een stukje dat je op het juiste moment in een boek leest of via de woorden uit een lied, … Dat zijn allemaal tekens. Tekens die jij herkent en volgt of tekens die je naast je neer kan leggen. Ook hier heb je weer de keuze.

Steeds vaker voel ik welke keuze ik mag maken. Vroeger was het voor mij moeilijk of het antwoord nu vanuit mijn persoonlijkheid (ego) kwam of vanuit het hogere (mijn ziel). Soms is het verschil heel subtiel. Steeds vaker voel ik welke keuze ik mag maken en toch ga ik soms nog twijfelen. Dan kan ik hulp vragen aan iemand die mij vanuit de energie bij “mijn” antwoorden brengt of hulp vragen aan het hogere. Daar mag ik op vertrouwen.

Een eenvoudig trucje wat ik soms toepas is om vanuit stilte en volledig in mijn energie een ja/nee vraag te stellen. Beide handen zijn open, de linkerhand staat voor nee, de rechterhand staat voor ja. Dan stel ik de vraag en voel waar het meeste energie ontstaat, in de linkerhand of in de rechterhand. Voel ik de meeste energie (trilling, tinteling, opstijgen van een soort wolkje, …) links dan is het antwoord op mijn vraag nee. Voel ik die energie het meeste rechts, dan is het antwoord op mijn vraag ja. Dit is niet in elke situatie toepasbaar maar kan een grote hulp zijn. Probeer het maar even uit.

Na een tijd kan je dan vanuit het hogere bewustzijn, vanuit de hoge energie zeggen, “Ik heb geen keus meer, ik word geleid naar een bepaalde weg. Ik kan alleen nog maar die weg volgen, anders verloochen ik mezelf.”

En toch is hier weer de keuze, kies jij vanuit angst uit het verleden of vanuit liefde voor jeZelf? Durf jij het hogere vertrouwen? Zij hebben het beste met je voor en wat je ook kiest, zij veroordelen jou niet. Wat je ook kiest, het is voor hen altijd goed en voor jou is het ofwel een zegen ofwel een les…

Ik wens je een week vol mooie, heldere, bewuste keuzes. Een week waarin je kiest voor rust en ontspanning of een week waarin je kiest voor actie en spanning… Ik wens je een magische week!

Warme knuffel

Gudrun

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page