top of page

Eerlijk zijn


Een tijd geleden heb ik aan mezelf beloofd om eerlijk te zijn met mezelf. Van daaruit ook eerlijk te zijn naar alle mensen rondom mij. Eerlijk zijn met alle mensen die ik ontmoet.

Als je dit zo leest lijkt het vrij makkelijk maar als je er echt in stapt dan weet je dat het niet altijd even eenvoudig is. Je komt jezelf tegen of beter gezegd je komt de persoon tegen die je dacht te zijn.


In het eerlijk zijn naar jezelf toe merk je dat je eigenlijk niet bent wie je denkt te zijn. Je ontdekt dat je heel veel rollen hebt aangenomen, dat je bewust of onbewust maskers hebt opgezet. Waarheden heb je hier en daar een beetje verdraaid omdat het beter zou overkomen of omdat je de ander niet wou kwetsen. Stilaan merk je dat die verhalen, die maskers, die rollen, die aangenomen waarheden niet meer bij je passen.

Eerlijk zijn naar jezelf toe impliceert ook dat je alle schaduwkanten durft te zien. Al die kanten van je die je eigenlijk niet zo mooi vindt, waar je liever niet zou naar kijken… In het eerlijk zij ga je toch die schaduwkanten aankijken en zien wat er in jou nog mag veranderen.

In het eerlijk kijken naar jezelf zie je ook dat jij je heel vaak hebt aangepast om toch maar in dat groepje te passen, om toch maar de liefde van bepaalde mensen niet te verliezen. Om er toch maar bij te horen en je niet het vreemde eendje te voelen.

In het eerlijk zijn naar jezelf toe merk je dat je jezelf heel vaak voorbij gelopen bent. Dat je niet stilstond bij wat er allemaal in je omging, omdat het te druk was of omdat je het jezelf té druk maakte zodat je niet naar jezelf hoefde te kijken, zodat je die pijn niet hoefde te voelen.

In het eerlijk naar jezelf kijken merk je ook dat je jezelf zo klein hebt gehouden, dat jij jezelf tegen hield. Dat niemand anders in jouw leven jou ook maar een haarbreed in de weg heeft gelegd. Het waren allemaal verhalen die je jezelf wijs gemaakt hebt, allemaal overtuigingen die je hebt overgenomen van anderen.

In het eerlijk naar jezelf kijken, weet je dat het allemaal stukjes van jou zijn. Je mag die aankijken, herkennen, helemaal omarmen. Elk stukje van jou, het mag er zijn. Zie het maar, voel het maar, omarm het maar…


Pas als je helemaal naar jezelf durft te kijken, in alle eerlijkheid, dan zie je dat jij niet die persoon bent die je dacht te zijn. Dan zie je dat jij zoveel meer bent, dat jij zoveel ruimer bent, zoveel krachtiger, zoveel mooier diep van binnen.

Nee, eerlijk naar jezelf kijken is niet altijd even gemakkelijk maar het is zo ontzettend mooooooi. Dan kom je steeds dichter bij wie jij werkelijk bent. Dan kom je steeds dichter bij je doel waarom je hier op aarde bent. Daarmee help je niet alleen jezelf, de hele wereld heeft er baat bij als jij je licht laat stralen.

Ikzelf merk in mijn evolutie en in het eerlijk kijken naar mezelf dat ook mensen rondom mij veranderen. Dat ook zij eerlijk naar zichzelf durven te kijken. Dat ook zij hun pijnpunten durven aankijken. Zo kom je steeds meer in verbinding met jeZelf, met anderen. Zo groei jij en laat je anderen groeien. Zo kan jij stralen en kan je ook anderen laten schitteren.

Ben jij bereid om eerlijk naar jezelf te kijken? Om alles wat in jou leeft te zien, te voelen, te accepteren? Alles toelaten, zo kan het vanzelf loslaten. Steeds weer opnieuw. Jouw evolutie is nooit af. Zolang je hier op aarde bent, mag je groeien.

Ik wens jou in alle eerlijkheid een fantastisch leven toe waarin jij mag stralen, waarin jij helemaal mag Zijn!!!

Warme knuffel

Gudrun
26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page