top of page

De (on)zin van ziek zijn...In jouw/mijn agenda is geen tijd om ziek te zijn. Ziek zijn zien we vaak als iets negatief, het gaat ook veelal gepaard met pijn. Pijn die we het liefst zo snel mogelijk weg willen.

Jouw lichaam bevat een natuurlijk healingssysteem. Bij ziekte wordt die natuurlijke healer aan het werk gezet. En ja de persoonlijkheid zou willen dat het allemaal veel sneller (over) gaat. Maar echt helen heeft tijd nodig. Je hebt dingen al zolang opgestapeld, ze verdwijnen niet zomaar 1, 2, 3…

Net zoals de natuur op dit moment naar binnen keert, word je bij ziekte uitgenodigd om naar binnen te keren, te evalueren. Zo komen inzichten naar je toe. Je krijgt even tijd om schoon schip te maken, misschien wordt zo duidelijk wat jij echt wil, door te elimineren wat je niet meer dient.


Ziekte geeft je de kans om te be-zin-nen. Om de zin van de dingen in te zien. Om te voelen welke energie je al die tijd met je meedraagt en niets bijdraagt aan wie jij bent. Ziek zijn kan je een bewustzijnsshift geven. Als je in rust en stilte zakt in jouw lichaam, kan je voelen wat jij al zolang hebt vast gezet. Het moment dat je het ziet, krijg je de kans om er iets aan te doen.


Door in de rush en de ratrace van het leven verder te gaan, neem je niet de tijd om even bij je lichaam stil te staan. Je gaat maar door en door en door… tot je lichaam op een bepaald moment aangeeft dat het niet meer kan (je kreeg al verschillende signalen). Dan moet je wel rust nemen, dan moet je wel luisteren. Dat is nu net het nut van ziekte, je leert bewust luisteren.

Luisteren en voelen wat er in je omgaat en wat je nu mag gaan loslaten. Je krijgt de kans om jouw bewustzijn te verruimen. Om nog dieper te voelen wie jij nu werkelijk bent, wat jij nu echt wil en wat je daarin tegenhoudt. Althans, je krijgt de kans ertoe, afhankelijk hoe jij met ziekte omgaat.


Je kan ook snel naar medicatie grijpen (die is soms ook nodig) maar die neemt alleen het symptoom weg en niet de oorzaak. Je kan je ook snel weer volop in het leven gooien en jezelf niet de kans geven om het healingsproces aan te gaan.


Ziek zijn, geen pretje op het moment zelf maar helend en nuttig voor de toekomst. Hoe kijk jij naar ziekte? Kan jij ziek zijn?

Ga niet vechten tegen ziek zijn, vlucht er ook niet van weg maar geef je over aan wat er nu is. Niets mis met ziek zijn, niets om je over te schamen, ook dit past in het grotere plaatje…


Breng jouw aandacht, jouw Liefde, jouw licht naar die stukken in jouw lichaam die erom vragen, misschien wel om schreeuwen… Dat hebben die stukjes van jou nu nodig. Van daaruit voel je wat jij écht nodig hebt. Het ontbreekt je aan niets. Alles zit al in je, aan jou om het je weer te her-inneren.


Ik wens je een week in goeie gezondheid en als je lichaam het even laat afweten, gun het dan rust, geef het de nodige liefde en laat je verwennen.

Warme, helende knuffel

Gudrun


76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page