top of page

Angst is het grootste virus


Momenteel zitten we in een wereldwijde angst die wordt uitvergroot door de media. Ze werken er sterk aan mee om ervoor te zorgen dat de collectieve angst groter wordt. Vele mensen zeggen niet mee te gaan in die angst maar je hoort er overal over praten, je kan er niet naast kijken. De energie hangt in de lucht en de angst is er, al dan niet verdoken. Angst is een gebrek aan vertrouwen, het tegengestelde van liefde. Hoe kunnen wij die angst voor onszelf verminderen? Zeker niet door hem weg te duwen. Zo verstop je hem tijdelijk, maar zet je hem vast in jouw lichaam. Daardoor kan onrust, chaos, pijn, stress, spanning of zelfs ziekte ontstaan.


Je mag die angst aankijken. Je hoeft niet bang te zijn voor angst. Angst mag er zijn. Angst is een boodschapper die je toont wat er in jou mag veranderen. Kan jij je openstellen voor die boodschap? Die boodschap volledig ontvangen en dan zien wat jij ermee kan? Als je die angst in de ogen durft te kijken dan kan je zien wat hij jou komt vertellen. Alleen door iets te durven zien, kan je er ook wijzer van worden. Dat is net de bedoeling van elke emotie. Dat jij er durft naar te kijken en er zo iets mag uit leren. Emoties komen vaak naar boven maar worden dikwijls onderdrukt. Wees niet bang om welke emotie dan ook aan te kijken, ze wil alleen maar gezien worden.

Het pilletje tegen angst dat ik je voorschrijf is, durf ernaar kijken, accepteer dat de angst er is, omarm die volledig en dan kan het symptoom verdwijnen. Daarmee werk je niet alleen aan symptoombestrijding maar kan je het vanop een dieper level aanpakken.


Omdat wij ook in het collectieve leven, komt er heel veel naar ons toe dat niet eens van ons is. Dichtbij jezelf blijven, je energie verhogen helpt je om het ego minder aan het woord te laten, om het niet te laten winnen. Voor mij ondersteunen yoga en meditatie me daarin. Voor jou kan dat misschien op een andere manier. Zoek maar je eigen manier om jouw energie te verhogen, jouw licht en liefde sterker te maken, zodat jij het ook in de wereld kan laten schijnen en andere mensen kan ondersteunen om ook bij dat licht en de liefde van zichzelf te komen.


Angst belemmert je soms om bepaalde dingen te doen, om beslissingen te nemen, om ergens voor te gaan. Laat angst geen beperking zijn in jouw leven. Jij mag van jouw angst in plaats van een zwakte, een sterkte maken. Door angst in de ogen te kijken, word je krachtiger. Als je dat bij iedere angst, zelfs bij iedere emotie durft te doen, kom jij in jouw kracht. Dat is nu net de bedoeling van jouw bestaan, in jouw kracht komen.


Wij slapen ook in het collectieve. Dus zorg ervoor dat jij je dag eindigt met iets positiefs. Lees nog een opbouwend stukje, voel dankbaarheid voor jouw dag, eindig met een positieve gedachte. Voel wat voor jou werkt. Zo wordt jouw slaap ook verkwikkender, zodat jij de volgende dag weer fris ontwaken mag.


Je bent nooit “af”, elke dag leer je nieuwe dingen. Elke dag ontdek je weer iets nieuw over jezelf. Elke dag groei je weer een beetje als mens. Elke dag word je een betere versie van wie jij bent. Elke dag sta je een stap dichter bij je ware Zelf. Geniet van elke stap die je zet, geniet van het proces en laat je leiden door liefde en vertrouwen. Geniet van een mooie week.


Warme knuf

Gudrun
17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page