top of page

Als je tegen muren aanloopt...


Als je tegen een spreekwoordelijke muur opbotst, heb je er al eens aan gedacht om te kijken welke innerlijke muren je voor jezelf hebt opgetrokken?

De eerste stenen van zo een muur worden gelegd in de kindertijd. Muurtjes worden rondom je hart gebouwd om jezelf te beschermen zodat je de pijn die op je afkomt niet hoeft te voelen. Gevoelens worden zo onderdrukt…Regelmatig komt er een nieuwe steen op jouw muur tot je een stevige muur hebt opgetrokken. Niemand komt er nog in, je laat niemand dichtbij komen want in het verleden deed dit je pijn. Die pijn wil je niet meer. Zo sluit je jezelf onbewust af. Niet alleen voor anderen maar ook voor jeZelf.

Op een bepaald moment vindt iemand een gaatje en kan bij jou naar binnen. Stilletjes. Het voelt veilig om enkele stenen te laten afbrokkelen… Tot je op weerstand of angst botst en ook die gaatjes weer gaat dichtmetselen. Dat voelt veiliger. Is dat ook zo? Is dat niet een schijnveiligheid waarin je jeZelf, omringd door muren, veel beperkingen, begrenzingen oplegt? Een soort leugen waarin je zelf gaat geloven…

Die muur staat er natuurlijk niet echt. Je kan het zien als vele lagen sluiers die jouw hart bedekken. Ga de sluiers die je bedekken maar ont-dekken. Zo kan je de sluiers die het Zelf omwikkelen laag per laag laten vallen en jeZelf verder ont-wikkelen.

Situaties waarin of personen bij wie je op weerstand botst, die jou triggeren of een angst in je losmaken zijn een uitnodiging om naar binnen te keren. Om te zien en te voelen wat jij niet toelaat, waar jij in het verleden die muur hebt opgetrokken. Je kan die muren laten afbrokkelen door je innerlijke kind te vragen wat het van je nodig heeft. In de eerste plaats Liefde, heel veel Liefde maar ook acceptatie en vergeving…

Omarm jeZelf, Hou van jeZelf, (h)Erken wie je bent!!

Jij bent goed genoeg, jij bent een prachtig wezen.

Laat die muur maar afbrokkelen, je bent veilig!!!

Het leven is een reis in en met jezelf waarin je mag ont-dekken wie jij werkelijk bent. Dat pure, zuivere, Liefdevolle, wijze wezen. A being of light!!

Wens jou een fantastische (plezier)reis met prachtige reisgenoten die je ondersteunen waar jij het nodig hebt.

Dikke knuffel

Gudrun


93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page