top of page

Wat jij van mij vindt, zegt niets over mij maar wel veel over jou...


“Wat je zegt ben je zelf!” Die kinderlijke uitspraak bevat eigenlijk heel veel waarheid.


Oordelen, de wereld zit er vol van.

Het is natuurlijk gemakkelijk om naar buiten te wijzen, om de ander de schuld te geven van de dingen die gebeuren. Het is gemakkelijk om op basis van uiterlijk, gedrag, het bezit of net niet bezitten van diploma’s en materiële dingen, oordelen te vellen. Het is ook aangeleerd gedrag, vanuit onze opvoeding, vanuit een niet beter weten. Het collectieve zit ook vol oordelen.


Een oordeel vellen komt vanuit het ego, we vinden van alles van de ander. Dat is meestal omdat we dan niet naar onszelf hoeven te kijken. Het is namelijk veel makkelijker om de ander af te breken dan om even te kijken wat het oordeel dat jij hebt over jou vertelt. Als je dan naar binnen kan keren en kan kijken, het oordeel dat ik heb over de ander, wat zegt dat eigenlijk over mij? Wat in mij zorgt ervoor dat ik dat oordeel heb? Welke overtuiging, welk patroon, welke angst, welke pijn zit daar tussen? Bij ieder oordeel dat jij over iemand anders hebt, ga naar binnen. Voel wat bij jou speelt.


Ook al hebben veel mensen hetzelfde oordeel over bepaalde personen en/of situaties. Je zoekt die mensen om ook daar gelijk te krijgen, zie je wel die denken er net zo over als ik. Je creëert die mensen op jouw pad. Om toch maar niet naar binnen te “moeten” kijken. Zolang je mensen hebt die bij die oordelen achter je staan, voel je je sterk en stoer.


Als een ander een oordeel heeft over jou, zegt dat op zich niet veel over jou. Tenzij het jou enorm raakt wat die ander zegt. Als jij geraakt wordt door een oordeel van de ander, dan zit er nog iets bij jou. Ook dat creëren we weer. We trekken met onze energie mensen aan die ons dingen komen tonen, komen vertellen. Mensen die oordelen hebben over ons, die ons raken, die vertellen ons ook iets. Je zou het kunnen weg duwen en zeggen “Bwah, een oordeel van een ander heeft niets met mij te maken”. Maar als het je raakt, als het oordeel dat mensen over jou hebben, jou diep van binnen raakt, voel dan eens wat er precies in jou geraakt wordt. Wat zit daar dat gevoeld en bekeken mag worden? Hoe voelt het voor jou als iemand een oordeel velt? Waar voel je dat in jouw lichaam? Wat komt er naar boven? Durf jij daar naar te kijken en voelen wat er bij jou allemaal speelt?


Het is niet de bedoeling om het ego aan het woord te laten, om het ego zijn zin te geven of zelfs om het ego op zijn plaats te zetten. Door het ego aan het woord te laten, zoeken we bevestiging in onze oordelen. Het is de bedoeling dat jij echt gaat voelen. Door dat voelen kan je zien en omarmen wat er is. Door het accepteren en omarmen kan je loslaten, elke keer opnieuw. Door weg te duwen maak je het alleen maar groter en sterker.


Zolang we op aarde zijn, zolang we mens op aarde zijn zal er altijd wel iets zijn wat naar boven komt. Hoe bewuster je er kan mee omgaan hoe makkelijker en vloeibaarder het wordt. Het stroomt makkelijker door je heen. Dan komt het, je ziet het, je voelt het en het verdwijnt weer.


Het kan soms moeilijk zijn om op die momenten naar binnen te keren maar dat is net de bedoeling. Die momenten tonen dat er verandering in jou, in je leven mag komen. Een verandering ten goede maar op dat moment kunnen we het niet altijd zien omdat er zoveel dingen naar boven komen waar we eigenlijk liever niet naar kijken omdat het te pijnlijk is. Dan blijf je in die mallemolen, in dat cirkeltje ronddraaien. Op een dag word je dat zo beu als koude pap, dan komt het moment dat je naar binnen durft te gaan, dat je die pijn durft aan te kijken. Durf jij erdoor heen te gaan?


Alles wat op jouw pad verschijnt is om jou wakker te maken, om jou bewuster te maken van wat er in jouw leven speelt, van de sluiers rondom je hart. We worden niet wakker gekust door een prins(es) maar we worden wakker geschud door onze demons (schaduwkanten) om er zeker van te zijn dat we er durven naar kijken. Zodat we steeds dichter komen bij wie we diep van binnen werkelijk zijn.


Als je een reden zoekt waarom al die uitdagingen, al die moeilijke mensen op jouw pad komen dan is dat de reden. Ze komen je iets tonen, ze komen je wakker schudden. Zolang je in je eigen drama blijft hangen van “Kijk toch eens wat mij allemaal overkomt” dan blijf je in de energie van drama hangen. Kan jij uit dat drama stappen? Zien dat jij geen slachtoffer bent maar dat je wordt geholpen om jouw leven te veranderen? Dan verandert jouw slachtoffer energie naar “Dit ben ik, dit komt op mijn pad om mij innerlijk sterker te maken, dit komt op mijn pad om bewuster te worden, dit komt op mijn pad om de dingen die ik hier op aarde te doen heb, te kunnen neerzetten”. Dit is een totaal andere energie waarmee je ook totaal andere dingen naar je toetrekt.


Change your mindset and you change your life!!!


Heb geduld met jezelf, heb geduld met anderen en vertrouw erop dat alles wat op jouw pad komt er is om jou te ondersteunen. Er is om jou te tonen dat je ergens bent afgedwaald van jouw pad. Je mag nu weer stappen zetten op jouw eigen pad vanuit vertrouwen. Jij kan het!! Yes you can!!


Ik wens je een week waarin je durft te kijken wat jouw uitdagingen je vertellen. Een week vol begrip en geduld voor jezelf en anderen. Een week waarin je jezelf mag koesteren… koesteren in een bad vol liefde!


warme knuf

Gudrun31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page