top of page

Voel jij ook al het nieuwe?


Foto: Piet Agterhof

De voorbije week ging ik vaak wandelen en ik zag dat de natuur al heel hard haar best doet (of misschien gaat het gewoon vanzelf) om nieuw leven op aarde te brengen. Sneeuwklokjes bloeien, krokussen laten hun topjes zien, nieuwe botjes aan de takken, de zon straalt meer warmte uit, de dagen worden langer, … De lente is in zicht, lente het seizoen van nieuw en groei.

Bedenk je eens dat de natuur eerst sterft om dan opnieuw tot leven te komen. Ook wij als mensen mogen eerste een beetje sterven om dan anders en nieuw tot leven te komen. De oude verhalen mogen verdwijnen, zodat je als nieuwe jij kunt verschijnen. Elke avond een beetje sterven om elke morgen opnieuw geboren te worden. Ook het winterseizoen is ideaal om alles even te laten bezinken, het mag er zijn. Een periode van rust, van "sterven". Om dan in de lente opnieuw te ontluiken.

Bedenk maar eens dat zo’n knol in de donkere aarde zit. Helemaal alleen, aarde boven, aarde onder, aarde naast de knol. Donker, zwaar… En toch slaagt die knol erin om vanuit die donkere aarde naar boven te komen, te groeien en te bloeien. De aarde gebruikt hij als voeding.

Het is ook zo bij mensen. Soms mag je door die donkere stukken heen. Jouw schaduwstukken, de uitdagende momenten van het leven, die zwaar en donker lijken. Jij mag en kan erdoor heen om dan opnieuw te groeien en te bloeien. Elke keer opnieuw, telkens een beetje krachtiger.

Als mensheid zitten we nu ook in een donker stuk. Een periode met collectieve uitdagingen, die voor velen zwaar aanvoelen. Ook hier mogen we doorheen, om het oude te kunnen achterlaten. Hoop niet dat het leven weer wordt zoals voor Corona, voor lockdown maar creëer samen met vele andere mensen een nieuwe wereld. Een nieuwe wereld waar groen (kleur van het hartchakra) mag ontluiken, waar warmte en Liefde een groot onderdeel van zijn. Een wereld vol licht.

Kan jij het nieuwe al voelen?

Ik wens je een week vol “groene” momenten. Een week waarin jouw hart verder mag ontluiken. Een week vol magische ervaringen waarin je het wonder van het leven kan zien! Een week met totaal nieuwe belevingen.

Warme knuffel

Gudrun


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page