top of page

Geef jouw mama haar (energetische) ruimte terug.


Jij bent op aarde gekomen vanuit de moederschoot.

Misschien heb je een liefdevolle relatie met je mama. Misschien verloopt die relatie eerder stroef. Misschien is jouw mama niet meer fysiek in deze wereld aanwezig…

Als ziel heb jij gekozen voor deze mama, voor deze ouders, voor dat gezin. Omdat je als ziel wist dat je daar zou kunnen leren wat je als ziel nog te leren hebt, omdat daar jouw levenslessen aan bod komen. Als je hier op aarde komt, vervaagt het bewustzijn van die keuze en zijn er vele ervaringen die je misschien liever niet had gehad. Maar ook die of misschien net die zijn belangrijk voor jouw groei.

Je mama is je eerste relatie. Van in de buik, en eigenlijk al er voor, bouw je een relatie op met je mama. Jouw mama leert je hoe andere relaties aan te gaan. Jouw mama leert je hoe verbindingen te vormen met anderen. Soms is er bij mama’s ook niet het besef hoe je dat bewust kan doen. Ook jouw mama heeft een mama, ook jouw oma heeft een mama. Het is een hele lijn van moeders die overtuigingen en gedachten aan elkaar doorgeven. Ook aan jou. Vanuit die overtuigingen en gedachten stap jij de wereld in. Je neemt ze aan als waar en stilaan ga je geloven dat ze van jou zijn. Maar jouw overtuigingen en gedachten zijn niet noodzakelijk jouw waarheid. Meestal zijn ze niet eens van jou. Misschien is deze tijd ideaal om eens heel bewust naar bepaalde overtuigingen en gedachten te kijken. Meestal zijn ze al heel oud en mag je die vervangen door nieuwe overtuigingen, nieuwe gedachten die beter bij jou passen.

Op een stamboom zie je heel duidelijk dat je mama boven jou staat, ook haar mama staat er boven en jouw overgrootmoeder en overovergrootmoeders staan allemaal boven elkaar in één mooie lijn. Visualiseer die stamboom van de moederlijn nu eens als een fontein. Een fontein van licht, een fontein van liefde, die fontein stroomt van boven naar beneden. Jij staat onder je mama en jouw mama staat onder jouw oma.

In bepaalde omstandigheden ga je boven je mama staan. Je neemt dingen uit handen (die ze best zelf kan), je neemt beslissingen voor haar (terwijl ze nog heel goed bij bewustzijn is), je denkt haar te moeten helpen (hoewel er geen hulpvraag komt)… Dat kan voor een korte periode nuttig en nodig zijn maar het is wel belangrijk dat je je mama haar energetische ruimte terug geeft. Het is ook belangrijk dat jij jouw ruimte inneemt (op de juiste plaats) opdat die fontein zou kunnen blijven stromen. Als je van plaats verwisselt dan onderbreek je die stroom en gaat het ook bij jou minder goed stromen. Die stroom begint van in de moederschoot, vanuit het bekken. Die vrouwelijk energie die stroomt daar naar boven (en beneden). Vreugde, plezier, vrouwelijkheid, zachtheid, kwetsbaarheid, … het zit allemaal ter hoogte van jouw heupen. In jouw buik bevindt zich de levenskracht energie, jouw prana. Als je die energie vrijelijk kan laten stromen dan stroomt het weer in jouw leven. Kijk eens welke plaats jij hebt ingenomen. Geef jij jouw mama de vrijheid om haar eigen keuzes te maken? Geef jij jouw mama de Liefde die ze verdient? Geef jij jouw mama de ruimte die ze verdient? …

Ik kan uit ervaring in ieder geval zeggen dat het moment dat ik mijn mama haar energetische ruimte terug gaf, onze relatie helemaal veranderd is. Ze is meer open, meer verbonden en liefdevoller geworden. Emoties worden makkelijker gedeeld.

Ook voor jou kan dit het geval zijn. Jouw mama is het waard om haar ruimte in te nemen. Jij bent het waard om je eigen ruimte in te nemen. Ga hiermee aan de slag en voel hoe het stap per stap verandert. Wees je bewust van jouw plaats, wees je bewust van de plaats van jouw mama. Gun je mama haar plaats, gun jezelf jouw plaats, steeds weer opnieuw zodat die fontein kan blijven stromen ten goede van de hele vrouwenlijn in jouw familie (ook als man).

Ik wens je een heel fijn moederdag weekend waarin je jezelf en je mama mag helen. Hoe jullie je relatie ook is. Ik wens je dankbaarheid voor je mama die jou het leven schonk. Ik wens je dankbaarheid voor jouw eigen moederbuik, ook al heb je geen kinderen. Wees moeder van je eigen innerlijke kind, omarm en draag het op de meest liefdevolle manier die je kent. Ik wens je een prachtige, liefdevolle week toe!!

Warme knuffel

Gudrun


217 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page