top of page

Geef je over...


Geef je over aan het niet weten. Het niet weten wat komt, het niet weten hoe het wordt, het niet weten hoe nu verder, … Vanuit het niet weten en je overgeven aan dat gevoel, kunnen hele mooie dingen ontstaan…Je overgeven betekent niet dat je het opgeeft.

Je overgeven betekent niet dat het je niets meer kan schelen.

Overgeven betekent dat je de strijd staakt.

Je stopt met vechten tegen dat wat is. In overgave kan je toelaten wat zich in het moment aandient. Je kijkt ernaar zonder te oordelen over goed of fout. Het is gewoon. Als je alles kan toelaten, kan en durft te voelen in jouw lichaam, verdwijnt de strijd. Een gevoel van rust komt dan over jou.

Overgeven betekent dat je de controle loslaat.

We denken dat we ons leven kunnen controleren. Dat we onszelf en anderen kunnen controleren. Controle is een illusie, controle komt van de mind. Zolang je de dingen wil controleren zit je sterk in je hoofd. Het moment dat je jezelf overgeeft, voel je welke stappen je mag zetten ook als nog niet duidelijk is waar dit jou brengt. Voelen wat je mag doen en dat dan ook daadwerkelijk doen is volop vertrouwen op jezelf en op het universum dat je de boodschappen brengt.

Overgeven betekent dat je het drama loslaat.

Zolang je in je drama blijft zitten, verhalen maakt in je hoofd, voel je je zelf slachtoffer. Je denkt dat anderen jou iets hebben aangedaan. Wat als je jouw aandeel kan voelen, zonder oordeel naar jezelf en de ander? Wat als je uit je slachtofferrol stapt en de les(sen) kan zien? Wat als jij dat veel te kleine harnas waar je jezelf in stak, afdoet? Zodat je vrij kan bewegen…

Overgave is een kantelpunt, vanuit overgave leer je luisteren naar je lichaam, je emoties. Door je over te geven aan dat was is, creëer je rust en stilte. Vanuit die rust, kom je dichter bij jeZelf. Zo kan je ook het gefluister van jouw innerlijke stem beter horen. Die stem die je vertelt wat je volgende stap is, ook al weet je niet wat er daarna komt.

Een mooie yogahouding/oefening om in overgave te gaan is de kindhouding.

Je gaat op handen en knieën zitten. Je zitvlak breng je naar je hielen toe. De knieën een beetje open zodat je bovenlichaam er makkelijk tussen kan. Je voorhoofd rust op de grond. Je armen gestrekt voor je, zo kan je je spieren en gewrichten strekken maar ook jouw gedachten en overtuigingen worden gestrekt. In deze houding kunnen emoties naar boven komen, duw ze niet weg, vecht er niet tegen. Laat alle controle los, laat toe wat zich aandient terwijl je in de houding blijft zitten. Je geeft je helemaal over aan moeder aarde, geef het oude maar mee de aarde in. Zo maak je plaats voor het nieuwe.

Blijf een tijdje in die houding zitten en heb de intentie om in volle overgave te gaan en toe te laten wat zich aandient.

Ik wens je een week toe waarin je kan en durft toe te laten wat er zich op het moment aanbiedt. Waarna je vol overgave kan loslaten wat je niet meer dient zodat er ruimte vrij komt voor het nieuwe.

Warme knuffel

Gudrun
25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page