top of page

Ben jij ook zo enthousiast?


“Enthousiasme is een gemoedstoestand waarin men zich levendig en uitgelaten gedraagt en een grote geestdrift en motivatie voor iets of iemand vertoont”

Van nature ben ik nogal een enthousiast persoon en kan me helemaal geven als ik enthousiast ben voor iets. In mijn enthousiasme kan ik dan ook soms té worden, mezelf erin verliezen en ga ik teveel mee in de buitenwereld. Dan lijkt het alsof het universum mij terug fluit. Dan zijn er dingen die niet lukken, ook al ben ik er enthousiast over. Dan word ik moe en ga ik me afvragen of het toch dat niet is?

Ideaal moment om dieper in mezelf te duiken en te kijken wat het me wil vertellen. Dan kom ik erbij dat het mijn persoonlijkheid, mijn ego is dat enthousiast is voor iets. Dan zie ik dat het mijn persoonlijkheid, mijn ego is dat nog iets wil bewijzen. Dan komt het nog niet helemaal vanuit dat diepe Zelf. Iets wat helemaal vanuit die diepte komt, vanuit die kern van wie ik werkelijk ben, dat lukt altijd. Voor mij is het een boodschap van het universum om nog dieper in mezelf te kijken en te voelen: wat wil jij nu écht? Is dat het helemaal of is het toch nog iets(je) anders?

Ook kan ik dan zien dat hier en daar het verlangen om dingen te realiseren nog te groot is. Die persoonlijke wil en dat persoonlijk verlangen dat vanuit het ego voorkomt, daar mag ik nog iets loslaten. Er is nog controle, ik mag nog iets dieper zakken en me laten dragen door het universum zodat mijn ziel me enthousiast de weg mag wijzen. Kan tonen waar ik naar toe mag.

Het ego mag met me mee maar het mag mij niet leiden. Mijn Ziel weet de weg en helpt mij op pad. Het universum steunt mij daar waar het vanuit mijn diepe kern komt. Als ik het gevoel heb niet ondersteund te worden dan weet ik dat ik me weer eventjes liet meeslepen door mijn ego.

Het zijn wijze lessen en steeds meer kan ik ze zien als lessen, niet meer als een falen of een mislukken maar als iets dat ik nog niet eerder zag en me nu getoond wordt zodat ik meZelf steeds beter leer kennen. Steeds dichter bij die kern kom en dat mag uitdrukken.

Als jij enthousiast bent en je er helemaal wil voor gaan, voel dan eens: wil je ego, jouw persoonlijkheid nog iets bewijzen of komt het echt vanuit jouw diepe, ware Zelf. Mag jij je natuur volgen of word je nog geleid door je persoonlijkheid?

Ik wens je een week vol magische momenten waarin je enthousiast kan zijn over de vele kleine wonderen die elke dag op jouw pad verschijnen.

Hartverwarmende, enthousiaste knuffel

Gudrun


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page