top of page

Als de leerling klaar is, verschijnt de meester


In rust en stilte kom je dichter bij jezelf en ook bij al die stukjes van jezelf die nog wat aandacht verdienen. Een meester kan iedereen zijn, het gaat hier niet enkel om een spiritueel leraar, hij kan in elk mens rondom jou zijn. Uitdagingen die op jouw pad verschijnen kunnen ook een meester voor je zijn. Het moment dat ze op jouw pad verschijnen, mag jij er als leerling naar kijken. Jij bent je hele leven zowel leerling als meester.

Ben je bereid om te voelen wat voorbij komt? Om te voelen wat er is, ook als het niet fijn voelt? De laatste weken heb ik ervaren dat ik in rust en stilte dichter bij mezelf kom, ook bij de stukken van mezelf die ik eerder niet kon of wou zien. In die korte tijd heb ik veel geleerd over mezelf en ook gezien hoe sterk ik al gegroeid ben, gevoeld waar ik naartoe wil en aangekeken wat voorbij komt…

De tijd, de energie nu roept op om werkelijk naar binnen te keren. Om af te dalen in het duister, in het donker, de schaduwstukken van jezelf. Misschien jaagt dat je angst aan? Wees niet bang, kijk die angst in de ogen en voel wat hij jou wil vertellen. Het moment dat je de angst onderkent, het moment dat je ziet dat ook dat stukje nog in je leeft, laat je het toe en kan je loslaten. Weet dat het moment dat het op jouw pad komt, jij er klaar voor bent. Je kan die angst als de meester zien die de leerling iets komt leren.

Heel vaak komt dan ook schuldgevoel of schaamte naar boven. Weet dat dit emoties zijn van een lage vibratie. Er is geen schuld, er was een niet weten waardoor je op een bepaalde manier hebt gereageerd. Misschien werd je schuld aangepraat? Zie het als ervaringen die op je pad kwamen/komen om weer iets over jezelf te leren. Om te leren hoe jij in het leven staat en hoe het misschien anders kan. Wat er ook voorbij komt, als het voorbij komt, ben jij er klaar voor. Kijk diep, ver, hoog en zie wat jou wordt getoond. Voel, voel, voel en onderzoek wat er in jou mag veranderen. Stap per stap, zonder oordeel maar in Liefde.

Jouw innerlijke leraar die altijd bij je is, manifesteert zich op bepaalde momenten als een uiterlijke leraar die op jouw pad verschijnt. Die belangrijke ontmoetingen zijn een magisch samenspel van energieën. Zie jij de magie?

Ik wens je een week vol magische momenten, een week waarin je zowel leerling als meester mag zijn. Een week vol nieuwe leermomenten.

Warme knuffel

Gudrun


577 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page