top of page

Zie je Zelf


Vind jij het ook soms zo moeilijk om jouw talenten, jouw positieve eigenschappen, jouw schoonheid te zien?


Acht jaar geleden gaf iemand mij de “opdracht” om 10 dingen neer te schrijven die ik mooi vond aan mezelf. Blijkbaar straalde ik uit dat ik dat moeilijk vond en hij zei: “Ik zal je helpen” en gaf me alvast 2 dingen die hij mooi vond aan mij.

Dat waren de eerste eigenschappen die ik ’s avonds neer schreef en pfff wat vond ik dat moeilijk om een lijstje te maken met dingen die ik mooi vond aan mezelf. Ik kon er zelf nog enkele vinden maar kwam niet aan 10. Ik had toen veel moeite om mijn eigen schoonheid te zien.


Enkele jaren later kwam ik door een crisis in mijn leven in contact met geleide meditaties, bewustwording en iets later ook met yoga. Dat hielp mij om naar binnen te gaan en naar mijn innerlijke stem te luisteren. Ook dan nam ik nog regelmatig een zijspoor omdat ik de stem niet herkende of omdat ik te bang was om te luisteren. Maar ook die zijwegen hebben mij veel bijgebracht. Want nu weet ik dat wat er ook op jouw pad komt, het helpt je vooruit, het helpt je groeien. Steeds makkelijker hoor ik die innerlijke stem, steeds makkelijker kan ik de stappen nemen die mijn stem me influistert.


Ik kreeg steeds nieuwe inzichten en soms zou ik willen dat sommige dingen zich sneller ontwikkelen maar dan weet ik dat mijn ego aan het woord is. Zo leer ik geduldig te zijn en nog meer te luisteren naar mijn innerlijke stem.


Vorige week werd mijn aandacht regelmatig getrokken naar teksten, verhalen, kaarten die mij iets duidelijk wilden maken. En als "bij toeval” gingen ze allemaal over hetzelfde. Inzichten die ik de voorbije jaren opdeed werden nu duidelijker, ik kon het nu echt voelen. Het zijn geen loze woorden meer, het werd mijn waarheid.

Ik deel ze graag met je:

  1. “Ik ben het waard” Ik ben het waard om het leven waar ik van droom te leven. Ik mag en kan doen wat ik hier op aarde te doen heb. Ik weet dat ik het kan en mijn beperkende overtuigingen worden steeds duidelijker dus die mag ik nu ook aanpakken. En wat anderen er ook van vinden, ik mag mijn eigen leven uitbouwen. Ik heb waarde te bieden aan de wereld.

  2. “Ik ben niet minder dan de ander.” Lange tijd heb ik gedacht dat een ander het beter kon, het gemakkelijker kon verwoorden, er beter uitziet, … Nu weet ik dat ik uniek ben, ik ben niet meer dan de ander maar zeker ook niet minder. Ik mag zijn wie ik ben op mijn eigen, unieke manier.

  3. “Ik ben mooi.” en dan gaat het niet alleen over uiterlijkheden maar over mijn hele Zijn.

Deze inzichten zorgen ervoor dat ik nog meer naar de fluisteringen van mijn hart durf luisteren. Zo kan ik mijn waarheid leven.


Kan jij al jouw waarde zien? Vind jij jezelf goed genoeg? Accepteer jij jezelf helemaal zoals je bent? Ook jij kan leren luisteren naar jouw innerlijke stem, jouw hart. Reik niet direct naar de bestemming maar geniet van de innerlijke reis, van het onderweg zijn. Dat gebeurt met vallen en opstaan, maar als jij jouw pad volgt dan brengt jou dat meer levensvreugde en voldoening.

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page