top of page

Vergeven verandert jouw verleden niet, maar het verandert wel jouw toekomst.Vergeven doe je niet voor de ander, vergeven doe je voor jezelf zodat jij weer verder kan met jouw leven, zodat wat gebeurde jou niet blijft achtervolgen. Dan blijf je niet in pijn en boosheid hangen, dan kies je voor jouw geluk. Vergeven gaat niet over de ander maar over jou. Het is pijn en onrecht uit het verleden, een last die je met je meedraagt loslaten. Zo geef je de wens op een beter verleden op.


Als je vergeeft, hoef je niet goed te keuren wat de ander deed, je accepteert dat het gebeurde. Je hebt niet langer medelijden met jezelf. Zolang je medelijden hebt met jezelf houd je jezelf gevangen in een onzichtbare kooi. Dan blijf je in dader- en slachtofferschap hangen, je blijft in jouw zelfverzonnen verhaal hangen. Je vertelt jezelf voortdurend hetzelfde verhaal en zo blijft de ander macht hebben over jou.


Vergeven doe je niet voor de ander persoon, vergeven doe je voor jezelf. Jouw leven is meer dan de moeite waard. Wat er ook met jou gebeurt, wat je achtergrond ook is, wat je verleden ook is, JIJ verdient het om gelukkig te zijn. Zie wat er gebeurd is als een les, neem er van mee wat voor jou belangrijk is en ga weer door.


Slechte dingen gebeuren maar dat betekent nog niet dat wij ons daarmee “moeten” identificeren. Je hebt niet in de hand wat er gebeurt maar je hebt wel in de hand hoe jij ermee omgaat. Zo neem je verantwoordelijkheid voor jouw leven. Jij bent wie je beslist te zijn, jij bent de kapitein van jouw schip. Soms vaart dat schip mooi op koers en soms neemt het een zijweg maar ook daar kan je weer uit leren.


Ik wens je een goede vaart!!

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page