top of page

Uitreiken naar buitenJe wilt antwoorden, je ervaart een tekort op welk vlak dan ook (geld, aandacht, liefde, …), iets gaat niet naar je zin, je verlangt naar iets, … je kan het lijstje naar believen aanvullen. Wat doe je dan in eerste instantie (onbewust), je reikt uit naar buiten. Je zoekt de antwoorden op internet, bij andere mensen. Je verlangt liefde en aandacht van anderen. Je wil controle en gaat alles naar je hand zetten. Kortom je reikt uit naar buiten en zoekt bij de ander. Je geeft de verantwoordelijkheid van jouw leven uit handen.


Hoe anders zou het zijn als je op dergelijke momenten naar binnen reikt? Als je een tekort ervaart, kan je jezelf dan geven wat je van anderen verlangt? Als iets niet naar je zin gaat, kan je dan verder kijken, het grote geheel zien en misschien opmerken dat dit toch het beste is voor jou? Omdat je nog iets mag leren, omdat je iets nog niet zag en dat nu duidelijk wordt? Als je op zoek bent naar antwoorden, kan je het dan stil maken en de antwoorden vanuit je (hogere) zelf naar je toe laten komen? 


Stel de ander niet verantwoordelijk voor wat in jou gebeurt. Ga naar binnen, voel wat bij jou leeft, zonder oordeel, zonder jezelf een schuldgevoel aan te praten. Het is een energie die in je leeft waar je nog niet leerde mee omgaan. Je krijgt nu de kans om te zien wat je eerder niet kon of wilde zien én er op een andere manier mee om te gaan. 


Als jij pijn voelt, leg die pijn niet bij de ander, kijk waar hij vandaan komt. Hoogstwaarschijnlijk is het niets nieuw maar leeft het al lang in jou en komt het nu (weer) naar boven om aangekeken te worden. De tijd is er rijp voor… Jezelf wijs maken dat je er nog niet klaar voor bent, komt vanuit je persoonlijkheid en wijst op weerstand om er dieper in te duiken. Wat naar boven komt, wil gezien en gevoeld worden… je bent er klaar voor anders zou het zich nu niet aandienen. 


Voelen wordt niet altijd geapprecieerd en soms weggeschoven als kleinzerig of je wordt als een doetje aanzien. Niets is minder waar… voelen wordt het nieuwe denken waarmee jij energie in jezelf kan laten verschuiven. Wat je in jezelf oplost, verandert, brengt verandering in jouw omgeving. Het zijn cadeautjes voor jezelf en de mensen rondom jou. Als je verandering wil rondom jou, begin met in jou die verandering te creëren en zie wat er gebeurt rond jou!!


Ik wens je een fantastische week waarin je naar binnen kijkt en ziet wat je wordt aangereikt…


Warme knuffel, 

Gudrun

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page